Boek
Nederlands

Op je potje, Konijn

Kathleen Amant (auteur)
+1
Op je potje, Konijn
×
Op je potje, Konijn Op je potje, Konijn

Op je potje, Konijn

In de reeks:
Doelgroep:
Vanaf 0-2 jaar
Genre:
Anna doet haar knuffelkonijn voor hoe je op het potje moet. Prentenboek met schilderingen in grote kleurvlakken. Vanaf ca. 2 jaar.
Titel
Op je potje, Konijn
Auteur
Kathleen Amant
Taal
Nederlands
Uitgever
Hasselt: Clavis, 2006
[27] p. : ill.
ISBN
9789044805659 (hardback) 90-448-0565-7

Besprekingen

Anna leert haar speelgoedkonijn hoe hij moet plassen en poepen op een po. Deel uit de 'Anna-serie' waarin stap voor stap wordt verteld hoe je op de po moet gaan, wat je vervolgens eventueel in de po kunt vinden, hoe je je billen moet afvegen en daarna je handen moet wassen. Vierkant boek met afgeronde hoeken en extra stevige bladzijdes. Op de linkerpagina staat een twee- tot vierregelige, vlot leesbare tekst in dunne, zwarte, vrij grote, schreefloze letters op een witte achtergrond. Jammer is het veelvuldig gebruik van verkleinwoorden (plasje, potje, hoopje, etc.). Op de rechterpagina staan eenvoudige, kleurrijke illustraties in acrylverf tegen een appelgroene achtergrond. Daar de illustraties zich beperken tot de essentie van het verhaal, valt alle aandacht op Anna en haar blauwe Konijn. De stevige contourlijnen versterken dat effect. De platen passen prima bij het verhaal en kunnen ook uitstekend zonder de tekst begrepen worden. Leuk prentenboek met een zeer herkenbaar thema voor pe…Lees verder

Over Kathleen Amant

Kathleen Amant (Aalst, 1969) is auteur en illustrator van prentenboeken voor peuters en kleuters. Kathleen studeerde Toegepaste Kunsten, en ging daarna aan de slag als vormgever bij Het Nieuwsblad. Na de geboorte van haar zoon werd ze zelfstandig graficus en illustrator.

Bibliografie

In 2000 begon een samenwerking met Kind en Gezin. Deze samenwerking duurde tien jaar. Vele Vlaamse gezinnen leerden zo de tekenstijl van Amant kennen.

In 2004 debuteerde ze met twee peuterboeken over het ondernemende en ondeugende meisje Anna (Clavis Uitgeverij). Ondertussen zijn er in de Anna-reeks een dertigtal boekjes verschenen, allemaal in de leefwereld van de kleuter: 'Anna op de boerderij', 'Anna en de zomer', 'Anna en haar lieve papa', 'Op je potje, Konijn', 'Anna gooit haar tutjes weg', 'Anna ruimt op', etc. De reeks werd ook in Denemarken, Frankrijk, Canada, Zwitserland, Zuid-Korea, Italië, Spanje, Amerika, China en Australi…Lees verder op Wikipedia