Boek
Nederlands

Lieve Sinterklaas

Ook verschenen als Anna en Sinterklaas

Kathleen Amant (auteur)
+1
Lieve Sinterklaas
×
Lieve Sinterklaas Lieve Sinterklaas

Lieve Sinterklaas

Ook verschenen als Anna en Sinterklaas

In de reeks:
Doelgroep:
Vanaf 3-5 jaar
Genre:
Titel
Lieve Sinterklaas
Ook verschenen als
Anna en Sinterklaas
Auteur
Kathleen Amant
Taal
Nederlands
Uitgever
Hasselt: Clavis, 2006
[26] p. : ill.
ISBN
90-448-0613-0 9789044806137

Besprekingen

Anna mag met mama mee naar de winkel waar de Sint op bezoek komt. Ze leert er ook de Zwarte Pieten kennen. Thuis zet ze haar schoen en terwijl Anna naar bed is, brengt de Sint mandarijntjes en speelgoed. Peuters van een jaar of twee beleven voor het eerst bewust de komst van de Sint. Om hen een beetje voor te bereiden op de kindervriend is Lieve Sinterklaas hét geschikte prentenboek. De eenvoudige taal en de felgekleurde, sobere prenten geven de essentie weer van wat je als peuter allemaal kan beleven in de sinterklaasperiode. Dit prentenboek biedt knap voorleesmateriaal voor de peutertuin en de eerste kleuterklas.

[Anita Wuestenberg]
Anna, over wie al meer peuterverhalen zijn verschenen, ontmoet voor het eerst in haar jonge leven de Sint. Samen met mama gaat ze naar de winkel. Daar zit de Sint op zijn lekkere stoel, omgeven door zijn Pieterbazen. Anna mag hem een handje geven en vertellen wat ze graag zou willen hebben. Eenmaal thuis zet ze haar schoen en ze wordt niet teleurgesteld: ze krijgt snoep, een pop en een poppenwagen. In dit vierkante prentenboek met afgeronde hoeken (ook de kaft) en stevig, glanzend papier staat telkens op de rechterpagina een bladvullende illustratie; links tegen een witte achtergrond staat de tekst die steeds uit vijf regels bestaat. De tekst is eenvoudig en laat zich soepel voorlezen. De illustraties zijn uitgevoerd in verf. De contourlijnen zijn dik en zwart; de vlakken zijn overwegend egaal ingekleurd in sprekende kleuren. Het gegeven is rustig uitgewerkt, wat past bij de doelgroep die nog weinig ervaring heeft met het fenomeen Sinterklaas. Leuk om met kinderen vanaf ca. 2 jaar sam…Lees verder

Lieve Sinterklaas

Anna mag met mama naar de winkel, want Sinterklaas zit daar te wachten op de kindjes. Anna vindt het reuzespannend: ze heeft Sint en Piet nog nooit in het echt gezien. Ze krijgt er kriebels van in haar buik. Wanneer Anna de Sint ziet, mag ze hem een handje gaan geven. Ze vindt het een lieve man, net een opa. Op de avond voor Sinterklaas zet Anna water en wortels klaar en 's morgens ... Een prentenboek over de kindervriend met zeer eenvoudige illustraties, echt op kindermaat. Het boek oogt kleurrijk en overzichtelijk, en bevat weinig tekst!


Over Kathleen Amant

Kathleen Amant (Aalst, 1969) is auteur en illustrator van prentenboeken voor peuters en kleuters. Kathleen studeerde Toegepaste Kunsten, en ging daarna aan de slag als vormgever bij Het Nieuwsblad. Na de geboorte van haar zoon werd ze zelfstandig graficus en illustrator.

Bibliografie

In 2000 begon een samenwerking met Kind en Gezin. Deze samenwerking duurde tien jaar. Vele Vlaamse gezinnen leerden zo de tekenstijl van Amant kennen.

In 2004 debuteerde ze met twee peuterboeken over het ondernemende en ondeugende meisje Anna (Clavis Uitgeverij). Ondertussen zijn er in de Anna-reeks een dertigtal boekjes verschenen, allemaal in de leefwereld van de kleuter: 'Anna op de boerderij', 'Anna en de zomer', 'Anna en haar lieve papa', 'Op je potje, Konijn', 'Anna gooit haar tutjes weg', 'Anna ruimt op', etc. De reeks werd ook in Denemarken, Frankrijk, Canada, Zwitserland, Zuid-Korea, Italië, Spanje, Amerika, China en Australi…Lees verder op Wikipedia