Boek
Nederlands

Heksje Mimi tovert iedereen in slaap

Kathleen Amant (auteur)

Heksje Mimi tovert iedereen in slaap

In de reeks:
Doelgroep:
Vanaf 3-5 jaar
Genre:
Titel
Heksje Mimi tovert iedereen in slaap
Auteur
Kathleen Amant
Taal
Nederlands
Uitgever
Hasselt: Clavis, 2010 | Andere uitgaven
[26] p. : ill.
ISBN
9789044813326 (hardback)

Besprekingen

Heksje Mimi kan al vliegen. Ze gaat vandaag voor het eerst naar school om toveren te leren in het eerste toverkleuterklasje. De heksjes krijgen allemaal een toverstafje. Mimi begint direct met toveren maar dat mag niet van de juf, dat is veel te gevaarlijk. Van juf leren ze een toverspreuk waar iedereen van in slaap valt. Dit is het zesde boekje over Heksje Mimi*. Dit prentenboekje heeft pagina's van stevig, glanzend papier met afgeronde hoeken. De illustraties in dit aardige verhaaltje hebben warme kleuren en beslaan steeds twee pagina's. De figuurtjes zijn zwartomlijnd. De tekst is gedrukt binnen de platen en bestaat uit enkele korte regels die zich goed laten voorlezen. Heksenkindertjes met verschillend gekleurde mutsjes op, zijn over de hele bladzijde te zien, terwijl zij bezig zijn met hun toverkunsten. Op iedere bladzijde waar het verhaaltje zich op school afspeelt, bevindt zich een spinnetje. Vanaf ca. 2,5 jaar.

Over Kathleen Amant

Kathleen Amant (Aalst, 1969) is auteur en illustrator van prentenboeken voor peuters en kleuters. Kathleen studeerde Toegepaste Kunsten, en ging daarna aan de slag als vormgever bij Het Nieuwsblad. Na de geboorte van haar zoon werd ze zelfstandig graficus en illustrator.

Bibliografie

In 2000 begon een samenwerking met Kind en Gezin. Deze samenwerking duurde tien jaar. Vele Vlaamse gezinnen leerden zo de tekenstijl van Amant kennen.

In 2004 debuteerde ze met twee peuterboeken over het ondernemende en ondeugende meisje Anna (Clavis Uitgeverij). Ondertussen zijn er in de Anna-reeks een dertigtal boekjes verschenen, allemaal in de leefwereld van de kleuter: 'Anna op de boerderij', 'Anna en de zomer', 'Anna en haar lieve papa', 'Op je potje, Konijn', 'Anna gooit haar tutjes weg', 'Anna ruimt op', etc. De reeks werd ook in Denemarken, Frankrijk, Canada, Zwitserland, Zuid-Korea, Italië, Spanje, Amerika, China en Australi…Lees verder op Wikipedia