Heksje Mimi op stap met de klas

Kathleen Amant (auteur)

Heksje Mimi op stap met de klas

In de reeks:
Doelgroep:
Vanaf 0-2 jaar
Genre:
Heksje Mimi gaat met haar klas en juf Heksefien naar de heksenbinnenspeeltuin. Speciaal daarvoor heeft Mimi haar nieuwe rode schoentjes aangetrokken. Prentenboek met eenvoudige illustraties in warme kleuren. Vanaf ca. 2,5 jaar.
Onderwerp
Heksen, Schoolreizen
Titel
Heksje Mimi op stap met de klas
Auteur
Kathleen Amant
Taal
Nederlands
Editie
1
Uitgever
Hasselt: Clavis, 2011
[28] p. : ill.
ISBN
9789044815559 (hardback)

Andere formaten:

Besprekingen

Zoals we gewoon zijn van deze auteur/illustrator ontdekken we ook met deze publicatie een kleurrijk en mooi prentenboek. Nog voor je het boek openslaat, word je al aangetrokken door de kaft. Het is een krachtige prent met heldere kleuren en een rustige achtergrond waarop eenvoudige, lachende figuurtjes prijken. In het boek is het niet anders. Elke illustratie beslaat twee bladzijden en ze zijn allemaal even aanlokkelijk. Ze zijn volledig gekleurd, hebben een rustige achtergrond, weinig details, maar ze zijn wel voorzien van een vleugje humor. De tekeningen putten hun sterkte uit de eenvoud. Het zijn bijna naïeve, kinderlijke plaatjes die versterkt worden door de zwarte omlijning.
Vooraan in het boek kom je alle klasgenootjes van Mimi tegen. Geen enge, zwarte, boze heksen met moeilijke namen, maar wel lieve, kleurrijke en lachende heksjes die Ella of Lore heten. De namen zijn herkenbaar voor kleutertjes en dat brengt het verhaal dichter bij hun leefwereld.
Elke illustratie i…Lees verder
Heksje Mimi gaat een dagje uit, samen met de andere Heksjes uit haar klas en met juf Heksefien. Ze gaan met de bus naar de heksenbinnenspeeltuin. Dat is nog eens een feest. Daarom mag Mimi haar nieuwe, rode schoenen aan. In de binnenspeeltuin is van alles te doen: ze gaan in de ballenbak, ze klimmen en klauteren, ze kruipen door de heksenbuis en ze eten heksenpannenkoeken. Als ze weer naar huis gaan, is Mimi haar rode schoenen kwijt. Na lang zoeken, ziet ze dat er nog wel witte schoenen staan, de schoenen van Roosje. Zou zij misschien…? De prenten, 'vet' geschilderd in warme kleuren, trekken de aandacht; de vrolijke snoeten van de heksenkinderen en de herkenbaarheid van het thema doen de rest. Peuters en kleuters zullen dit boek steeds opnieuw weer willen kijk-lezen; en steeds opnieuw zien ze zichzelf precies hetzelfde doen! In dit zevende deeltje (vierkant, met afgeronde hoeken, met alle klasgenootjes ter kennismaking op de schutbladen) leert Heks Mimi jonge kinderen weer een stukje …Lees verder

Heksje Mimi op stap met de klas

Dit is het achtste deel over heksje Mimi. In dit deel gaat Heksje Mimi met de hele klas op schooluitstap naar de binnenspeeltuin. Ze heeft hiervoor speciaal haar rode schoentjes aangetrokken. De heksjes doen gewoon wat andere kinderen ook doen, alleen dragen ze wel heksenkleren en een heksenhoed. De toverstokjes moeten wel thuis blijven want anders gebeuren er vreemde dingen. In de speeltuin moeten ze hun schoentjes uitdoen zodat ze in het ballenbad kunnen spelen. De heksjes hebben veel plezier. Maar wanneer ze naar huis gaan, vindt Mimi haar schoentjes niet meer terug. En wat blijkt: Roosje vond de rode schoentjes van Mimi zo mooi dat ze die aangetrokken heeft. Wanneer ze naar huis gaan, hebben de kinderen er niet beter op gevonden dan elk een rode en een witte schoen aan te trekken.
Dit prentenboek toont opnieuw de herkenbare, felle, warme kleuren. De figuren zelf zijn zwart omlijnd. Op de schutbladen vind je alle heksjes terug met hun naam. Het verhaal is kort maar weinig boe…Lees verder

Over Kathleen Amant

Kathleen Amant (Aalst, 1969) is auteur en illustrator van prentenboeken voor peuters en kleuters. Kathleen studeerde Toegepaste Kunsten, en ging daarna aan de slag als vormgever bij Het Nieuwsblad. Na de geboorte van haar zoon werd ze zelfstandig graficus en illustrator.

Bibliografie

In 2000 begon een samenwerking met Kind en Gezin. Deze samenwerking duurde tien jaar. Vele Vlaamse gezinnen leerden zo de tekenstijl van Amant kennen.

In 2004 debuteerde ze met twee peuterboeken over het ondernemende en ondeugende meisje Anna (Clavis Uitgeverij). Ondertussen zijn er in de Anna-reeks een dertigtal boekjes verschenen, allemaal in de leefwereld van de kleuter: 'Anna op de boerderij', 'Anna en de zomer', 'Anna en haar lieve papa', 'Op je potje, Konijn', 'Anna gooit haar tutjes weg', 'Anna ruimt op', etc. De reeks werd ook in Denemarken, Frankrijk, Canada, Zwitserland, Zuid-Korea, Italië, Spanje, Amerika, China en Australi…Lees verder op Wikipedia