Boek
Nederlands

Grote Anna leert zwemmen

Kathleen Amant (auteur)

Grote Anna leert zwemmen

In de reeks:
Doelgroep:
Vanaf 3-5 jaar
Genre:
Titel
Grote Anna leert zwemmen
Auteur
Kathleen Amant
Taal
Nederlands
Editie
1
Uitgever
Hasselt: Clavis, 2011
[28] p. : ill.
ISBN
9789044816549 (hardback)

Besprekingen

Clavis Peuter bracht enkele jaren geleden al een eerste aflevering uit over waterpret met Anna (Lekker zwemmen). De kleine meid ging toen samen met mama voor het eerst naar het zwembad. Grote Anna weet intussen hoe het gaat: kleren uit, badpak aan, douche nemen, en in het water gaan! Tijd voor een volgende stap, en dus ook voor een volgend boek.In Grote Anna leert zwemmen volgen we de zwemlessen van Anna en enkele andere kinderen bij meester Din. Gelukkig legt hij goed uit hoe ze hun armen en benen moeten bewegen: het is een soort grappige combinatie van kikkers en vliegtuigen. Zwemplankjes en schuimblokjes zorgen er voor dat de kinderen niet zomaar kopje-onder gaan. Met meester Dins duidelijke tips en beeldende vergelijkingen gaat het zwemmen bijna vanzelf. Ouders die hun kinderen zelf willen leren zwemmen, kunnen hier ongetwijfeld inspiratie uit putten.In het verhaal overheerst een druppelblauwe kleur met een kleurrijke variatie aan badpakken, mutsen en huidstinten van…Lees verder
Over peuter Anna verschenen al vele peuterprentenboeken voor 2 à 3-jarigen. Nu is Anna een kleuter: grote Anna. Ze gaat graag naar zwemles. Meester Din pakt het dan ook leuk aan en ze voelt zich thuis in haar vaste groepje, de Dolfijntjes. Het eenvoudige verhaal vertelt de gang van zaken; de illustraties laten zien wat er gebeurt tijdens een zwemles. Het boek heeft een wat groter vierkant formaat dan de peuterboeken over Anna en is aan jonge kleuters aangepast. Het bevat meer tekst, maar de illustraties zijn eenvoudig gebleven: eenvoudige contourtekeningen met grote kleurvlakken. Wel zijn de platen iets voller. Op het helblauwe omslag prijkt een illustratie uit het binnenwerk, waarop Anna en de andere kinderen vrolijk rondspetteren in het speelbad. In de serie 'Grote Anna' verschenen nog vijf prentenboeken. Vanaf ca. 4 jaar.

Grote Anna leert zwemmen

Grote Anna beleeft deze keer avonturen in het zwembad. Anna volgt al een tijdje zwemles bij meester Din. Het moment is stilaan aangebroken dat Anna zonder bandjes mag zwemmen. Durft ze of niet?
In de serie 'Grote Anna' probeert Anna allerlei nieuwe hobby's uit en deze keer is zwemmen aan de beurt. Je kan niet zeggen dat het verhaal  knap verteld is of dat het een bijzonder mooi boek is. Wel vind ik het een prima informatief prentenboek voor kleuters die leren zwemmen. De zwemtechniek van schoolslag wordt uitgelegd en nog een hoop andere nuttige info over zwemmen wordt meegegeven.
De illustraties van Kathleen Amant zijn in haar welbekende stijl getekend en illustreren het verhaal prima. Een goed informatief prentenboek zonder meer.

Over Kathleen Amant

Kathleen Amant (Aalst, 1969) is auteur en illustrator van prentenboeken voor peuters en kleuters. Kathleen studeerde Toegepaste Kunsten, en ging daarna aan de slag als vormgever bij Het Nieuwsblad. Na de geboorte van haar zoon werd ze zelfstandig graficus en illustrator.

Bibliografie

In 2000 begon een samenwerking met Kind en Gezin. Deze samenwerking duurde tien jaar. Vele Vlaamse gezinnen leerden zo de tekenstijl van Amant kennen.

In 2004 debuteerde ze met twee peuterboeken over het ondernemende en ondeugende meisje Anna (Clavis Uitgeverij). Ondertussen zijn er in de Anna-reeks een dertigtal boekjes verschenen, allemaal in de leefwereld van de kleuter: 'Anna op de boerderij', 'Anna en de zomer', 'Anna en haar lieve papa', 'Op je potje, Konijn', 'Anna gooit haar tutjes weg', 'Anna ruimt op', etc. De reeks werd ook in Denemarken, Frankrijk, Canada, Zwitserland, Zuid-Korea, Italië, Spanje, Amerika, China en Australi…Lees verder op Wikipedia