Boek
Nederlands

Anna en de paashaas

Kathleen Amant (auteur)
+1
Anna en de paashaas
×
Anna en de paashaas Anna en de paashaas

Anna en de paashaas

In de reeks:
Doelgroep:
Vanaf 0-2 jaar
Anna en haar broertje Lars gaan al vroeg paaseitjes zoeken. Ze vinden ook een mooie paashaas van chocolade. Wat is het is moeilijk om ervan af te blijven! Prentenboek met eenvoudige illustraties in heldere kleuren. Vanaf ca. 2 jaar.
Titel
Anna en de paashaas
Auteur
Kathleen Amant
Taal
Nederlands
Uitgever
Hasselt: Clavis, 2008
[25] p. : ill.
ISBN
9789044808384

Besprekingen

Het is Pasen. Anna en haar broertje Lars zijn al vroeg wakker en gaan paaseitjes zoeken. Al snel vinden ze een heleboel eitjes en een hele mooie paashaas van chocolade. Het is moeilijk om er vanaf te blijven! Als Anna en Lars allebei een oor van de paashaas hebben opgegeten, valt de paashaas in honderd stukjes uit elkaar. Anna is verdrietig, maar gelukkig weet mama een oplossing. Leuk verhaal voor peuters in de uitgebreide reeks peuterboeken over Anna. De linkerpagina bevat steeds ca. vijf regels tekst; de rechterbladzijde een paginavullende illustratie in heldere kleuren. Duidelijke verfillustraties, waarbij personages en voorwerpen zijn afgebakend met dikke zwarte lijnen. Aantrekkelijk omslag met een groene achtergrond, waarop Anna met haar chocoladepaashaas is afgebeeld. Vanaf ca. 2 jaar.

Anna en de paashaas

Op Paasdag staat Anna vroeg op. Ze weet immers dat de paashaas chocolade-eitjes verstopt heeft. Samen met haar broertje Lars gaat ze op zoek. Gelukkig staan er twee mandjes klaar om hun vondsten in te doen. Lars vindt een groot ei en neemt onmiddellijk een grote hap ervan. Dat vindt Anna niet zo goed. Ze legt hem uit dat ze eerst alle eitjes moeten zoeken en daarna pas eten. Ze vinden een heleboel eitjes. Na een tijdje zijn ze in de tuin beland. Ook daar vinden ze iets: een grote chocolade paashaas. Zoiets moois heeft Anna nog nooit gezien. De paashaas ziet er zo lekker uit dat ze niet aan de verleiding kan weerstaan. Voor ze het weet heeft ze een stuk van zijn oor afgebeten. Vlug zet ze hem terug onder de struik waar ze hem gevonden had en gaat ze vrolijk verder zoeken naar eitjes. Maar Lars heeft de haas ook gevonden en ook hij bijt een stuk van de paashaas. Maar dan laat Lars de haas vallen. Hij is nu in honderd stukjes … Anna is ontroostbaar. Mama heeft een goede oplossing: ze maa…Lees verder

Over Kathleen Amant

Kathleen Amant (Aalst, 1969) is auteur en illustrator van prentenboeken voor peuters en kleuters. Kathleen studeerde Toegepaste Kunsten, en ging daarna aan de slag als vormgever bij Het Nieuwsblad. Na de geboorte van haar zoon werd ze zelfstandig graficus en illustrator.

Bibliografie

In 2000 begon een samenwerking met Kind en Gezin. Deze samenwerking duurde tien jaar. Vele Vlaamse gezinnen leerden zo de tekenstijl van Amant kennen.

In 2004 debuteerde ze met twee peuterboeken over het ondernemende en ondeugende meisje Anna (Clavis Uitgeverij). Ondertussen zijn er in de Anna-reeks een dertigtal boekjes verschenen, allemaal in de leefwereld van de kleuter: 'Anna op de boerderij', 'Anna en de zomer', 'Anna en haar lieve papa', 'Op je potje, Konijn', 'Anna gooit haar tutjes weg', 'Anna ruimt op', etc. De reeks werd ook in Denemarken, Frankrijk, Canada, Zwitserland, Zuid-Korea, Italië, Spanje, Amerika, China en Australi…Lees verder op Wikipedia