Anna eet graag fruit

Kathleen Amant (auteur)
+1
Anna eet graag fruit
×
Anna eet graag fruit Anna eet graag fruit

Anna eet graag fruit

In de reeks:
Doelgroep:
Vanaf 0-2 jaar
Genre:
Anna gaat met haar moeder naar de markt om fruit te kopen. Thuis maken ze een smoothie van het fruit. Prentenboek met paginagrote eenvoudige illustraties in heldere kleuren. Vanaf ca. 2,5 jaar.
Onderwerp
Markten, Voeding, Fruit
Titel
Anna eet graag fruit
Auteur
Kathleen Amant
Taal
Nederlands
Editie
13de herziene druk
Uitgever
Hasselt: Clavis, 2023 | Andere uitgaven
[28] p. : ill.
ISBN
9789044813333 (hardback)

Andere formaten:

Besprekingen

Deeltje uit de uitgebreide reeks over Anna*. Dit keer ligt het accent op Anna die samen met mama naar de markt gaat om fruit te kopen. Uit de vele soorten fruit mag ze appels, sinaasappels, bananen en aardbeien kiezen. Vervolgens gaat ze er thuis samen met mama een lekkere smoothie van maken. Uitnodigende uitgave, met de begeleidende tekst in grote letter links op de pagina en een paginagrote, geschilderde kleurenprent rechts. Prent en tekst horen bij elkaar en volgen stap voor stap het proces van fruit kopen, gewicht van fruit bepalen, betalen, fruit in het mandje doen, thuis uitpakken, fruit in partjes snijden, de blender gebruiken, een smoothie drinken. De uitgave is stevig, heeft twee afgeronde hoeken en is gedrukt op dik, glanzend papier. Uitgave met een (aangenaam) didactisch karakter. Verhaal en prenten zijn herkenbaar en qua taal en mimiek erg aansprekend voor peuters vanaf ca. 2,5 jaar.

Anna eet graag fruit

Anna gaat met mama naar de markt. Ze kopen er allerlei soorten fruit: appels, sinaasappels, bananen, aardbeien ... Thuisgekomen maken ze samen een heerlijke smoothie. Alle stapjes bij het bereiden van de smoothie worden in dit 'peuterkookboekje' heel precies en ZEER uitgebreid beschreven. Maar of dit de kleintjes echt kan boeien is twijfelachtig.
De fel ingekleurde tekeningen zijn wel aantrekkelijk en herkenbaar voor de doelgroep. Het boekje bestaat uit een hardkartonnen kaft met stevige blaadjes en kan tegen een stootje.
 

Over Kathleen Amant

Kathleen Amant (Aalst, 1969) is auteur en illustrator van prentenboeken voor peuters en kleuters. Kathleen studeerde Toegepaste Kunsten, en ging daarna aan de slag als vormgever bij Het Nieuwsblad. Na de geboorte van haar zoon werd ze zelfstandig graficus en illustrator.

Bibliografie

In 2000 begon een samenwerking met Kind en Gezin. Deze samenwerking duurde tien jaar. Vele Vlaamse gezinnen leerden zo de tekenstijl van Amant kennen.

In 2004 debuteerde ze met twee peuterboeken over het ondernemende en ondeugende meisje Anna (Clavis Uitgeverij). Ondertussen zijn er in de Anna-reeks een dertigtal boekjes verschenen, allemaal in de leefwereld van de kleuter: 'Anna op de boerderij', 'Anna en de zomer', 'Anna en haar lieve papa', 'Op je potje, Konijn', 'Anna gooit haar tutjes weg', 'Anna ruimt op', etc. De reeks werd ook in Denemarken, Frankrijk, Canada, Zwitserland, Zuid-Korea, Italië, Spanje, Amerika, China en Australi…Lees verder op Wikipedia