Boek
Arabisch

Ana fi al-fasl

Kathleen Amant (auteur)

Ana fi al-fasl

Doelgroep:
Vanaf 0-2 jaar
Genre:
Anna gaat naar de peuterspeelzaal. In de klas luistert ze naar een verhaal. Daarna mag ze schilderen en spelen. Prentenboek met eenvoudige illustraties in heldere kleuren. Vanaf ca. 2 jaar.
Titel
Ana fi al-fasl
Auteur
Kathleen Amant
Taal
Arabisch
Oorspr. taal
Nederlands
Oorspr. titel
Anna in de klas
Uitgever
Hasselt: Clavis, 2021
[32] p. : ill.
ISBN
9789044845778 (hardback)

Besprekingen

Anna gaat naar de peuterspeelzaal. Als de bel gaat, mag ze naar binnen. In de klas luisteren Anna en de andere kinderen naar een verhaal. Daarna mag Anna schilderen en spelen. Vrijwel vierkant prentenboek met bladzijden van stevig, glanzend papier en twee afgeronde hoeken. De tekst bestaat uit eenvoudige, korte zinnen en staat op de linkerpagina in een duidelijk schreefloos lettertype op een witte achtergrond. Rechts staat steeds een paginagrote geschilderde prent in heldere kleuren tegen een egaal gekleurde achtergrond. De eenvoudige illustraties met grote kleurvlakken en zwartomlijnde figuren ontberen perspectief en detail. Deel uit de uitgebreide serie die in het Nederlands verscheen met als hoofdpersoon Anna. Om peuters en kleuters voor te bereiden op peuterspeelzaal en school. Uitgave in het Arabisch. Vanaf ca. 2,5 jaar.

Over Kathleen Amant

Kathleen Amant (Aalst, 1969) is auteur en illustrator van prentenboeken voor peuters en kleuters. Kathleen studeerde Toegepaste Kunsten, en ging daarna aan de slag als vormgever bij Het Nieuwsblad. Na de geboorte van haar zoon werd ze zelfstandig graficus en illustrator.

Bibliografie

In 2000 begon een samenwerking met Kind en Gezin. Deze samenwerking duurde tien jaar. Vele Vlaamse gezinnen leerden zo de tekenstijl van Amant kennen.

In 2004 debuteerde ze met twee peuterboeken over het ondernemende en ondeugende meisje Anna (Clavis Uitgeverij). Ondertussen zijn er in de Anna-reeks een dertigtal boekjes verschenen, allemaal in de leefwereld van de kleuter: 'Anna op de boerderij', 'Anna en de zomer', 'Anna en haar lieve papa', 'Op je potje, Konijn', 'Anna gooit haar tutjes weg', 'Anna ruimt op', etc. De reeks werd ook in Denemarken, Frankrijk, Canada, Zwitserland, Zuid-Korea, Italië, Spanje, Amerika, China en Australi…Lees verder op Wikipedia