Drie zwaarbewapende mannen kapen een treinstel van de metro in Kopenhagen. Ze gijzelen 15 mensen en brengen hen naar een leegstaand metrostation in aanbouw.
Onderwerp
Gijzelingen
Titel
Below the surface / created by Kasper Barfoed
Scenarist
Kasper Barfoed
Acteur
Jakob Oftebro Michael Frandsen Johannes Lassen Sara Hjort Ditlevsen
Taal
Deens
Uitgever
Lumiere, © 2017
2 dvd-video's
Oorspr. opname
2017
Speelduur
8 x 45 min.
Aantekening
Deens gesproken, Nederlands ondertiteld
EAN
5407003481051

Besprekingen

Achtdelige Duits-Deense thrillerserie waarin drie zwaarbewapende mannen een treinstel van de metro in Kopenhagen kapen. Ze gijzelen 15 mensen en brengen hen naar een leegstaand metrostation in aanbouw. De drie eisen een losgeld van 4 miljoen euro en een vrije aftocht. Een journaliste (Paprika Steen) fungeert als contactpersoon tussen de gijzelaars en de politie. Philip Nørgaard (Johannes Lassen) van de antiterreurbrigade heeft de leiding over de politie-operatie. Langzamerhand krijgt hij het gevoel dat er een verband is met zijn eigen gijzeling en spectaculaire ontsnapping, een jaar geleden tijdens een militaire missie in het Midden-Oosten. De gijzelaars worden steeds wanhopiger, terwijl de publieke opinie verdeeld is over de vraag of je mag onderhandelen met gijzelnemers. Elke aflevering beslaat één dag.

Over Kasper Barfoed

CC BY-SA 3.0 - Foto van/door Martin Kraft

Kasper Barfoed (Kopenhagen, 7 maart 1972) is een Deens filmregisseur.

Biografie

Barfoed was als kind acteur in de musicalversie van Oliver Twist in het Nørrebro Teater en in Liv Ullmann's debuutfilm Sofie uit 1992. Later ging hij achter de camera werken als regisseur voor reclamespots en regieassistent bij speelfilms. Zijn prijswinnende kortfilm Listetyven leidde in 2004 zijn debuut als filmregisseur in met Min søsters børn i Ægypten. Barfoed regisseerde in 2011 ook 4 afleveringen van de Deense misdaadserie Den som dræber.

Filmografie

  • Listetyven, kortfilm (2003)
  • Min søsters børn i Ægypten (2004)
  • Tempelriddernes skat (2006)
  • Kandidaten (2008)
  • The Numbers Station (2013)

Externe link