Boek Nederlands

Beautiful creatures

Kami Garcia (auteur), Margaret Stohl (auteur), Louise Staal (vertaler)

Beautiful creatures

Kami Garcia (auteur), Margaret Stohl (auteur), Louise Staal (vertaler)
  • Vanaf 15 jaar
Ethan heeft terugkerende dromen over een mooi meisje dat hij niet kent. Dan ontmoet hij Lena, die pas naar Gatlin verhuisd is. Ethan voelt zich op onverklaarbare wijze tot haar aangetrokken en probeert te ontdekken waarom. Maar Lena verbergt duistere krachten en een groot geheim.
Onderwerp
Geheimen Liefde
Extra onderwerp
GRI Griezelverhalen
Titel
Beautiful creatures
Auteur
Kami Garcia Margaret Stohl
Vertaler
Louise Staal
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
Beautiful creatures
Editie
8
Uitgever
Vianen: The House of Books, 2013
528 p.
Aantekening
Ook verschenen o.d.t. Betoverd
ISBN
9789044339475 (paperback)

Besprekingen

Ethan woont in Gatlin, een gehucht waar volgens zijn vader enkel mensen wonen die 'zo vastzitten dat ze moeten blijven of te dom zijn om te vertrekken'. Het is een plek waar nooit iets onverwachts gebeurt. Tot er op een dag een nieuw meisje in Ethans klas komt: het nichtje van Macon Ravenwood, de lokale zonderling. Ethan voelt onmiddellijk een bijzondere aantrekkingskracht tot het meisje. Al snel blijkt dat zijn lot nauw verbonden is met het hare. Ze kunnen in gedachten met elkaar praten en wanneer ze samen zijn, worden ze overvallen door mysterieuze visioenen over hun voorouders. In deze visioenen hopen de tieners een antwoord te vinden op hun probleem. Lena beschikt namelijk over magische krachten en op haar zestiende verjaardag zal ze worden opgeëist door het goede of het kwade, waardoor hun op zich al niet vanzelfsprekende relatie wel eens helemaal onmogelijk zou kunnen worden.
De roman werd eerder in het Nederlands uitgegeven onder de titel Betoverd. Naar aanleiding v…Lees verder
Lena wordt 16, en op die maannacht wordt voor haar gekozen of ze een Duistere of een Lichte heks wordt. Of heeft ze zelf een keuze? Ze brengt de periode voor haar verjaardag door op een landgoed in het verder als bekrompen voorgestelde zuiden van de VS. Op school is ze een outcast. Alleen Ethan, die ervan droomt dit gebied te verlaten, kiest partij voor haar. Waarom? Wat zijn haar krachten, wat de zijne? En wie in haar familie is te vertrouwen? Heksen (Casters) in diverse rangen en standen bevolken dit boek, met daarnaast Sterfelijken met gelijkwaardige afwijkingen. Gebeurtenissen buitelen over elkaar heen in een van citaten en verwijzingen bol staande woordenstroom. Enige kennis van de Amerikaanse geschiedenis is nuttig voor beter begrip. Verschillende lettertypes hebben een betekenis. Dat geldt ook voor het hoofdlettergebruik. Verteld vanuit Ethan (ik-figuur) behalve wanneer die even dood is. Lekker geheimzinnige gothic novel à la Anna Rice, Stephenie Meyer en P.C. Cast. De gebruikt…Lees verder