Dvd
Engels
Titel
A monster calls
Regisseur
Juan Antonio Bayona
Acteur
Sigourney Weaver Felicity Jones Lewis MacDougall Liam Neeson
Naar het werk van
Patrick Ness
Componist
Fernando Velázquez
Taal
Engels
Uitgever
Belga Home Video, © 2016
1 dvd-video
Oorspr. opname
2016
Speelduur
ca. 107 min.
Aantekening
Taalkeuze: Engels, Frans Ondertiteling: Nederlands, Frans
EAN
5412370852106
mooov

Besprekingen

Spaans-Amerikaanse jeugdfilm van Juan Bayona (Penny dreadful; The impossible) naar het boek van Patrick Ness die ook het scenario schreef. Het boek is vertaald als 'Zeven minuten na middernacht'*. De 12-jarige Engelse scholier Conor (Lewis MacDougall) moet bij zijn oma gaan logeren omdat zijn moeder stervende is aan kanker. Oma (Sigourney Weaver) is afstandelijk, Conors vader woont in de VS en op school wordt hij gepest. Op een nacht staat er een monster voor zijn raam dat lijkt op de oude taxusboom van het kerkhof. Deze nacht en de twee volgende vertelt het monster (met de stem van Liam Neeson) hem twee verhalen, het vierde verhaal moet Conor zelf vertellen en zo de waarheid onder ogen zien. De recensenten geven 3-5 sterren. VPRO Cinema (vpro.nl) noemt de film ‘visueel vlekkeloos’, maar ‘te eng voor kinderen, en te sentimenteel en uitleggerig voor volwassenen.’ Kevin Toma (2-2-’17): ‘(…) opmerkelijk eerlijke verkenning van verlies, lijden en rouw (…) al maakt het monster zijn opwacht…Lees verder

Over Juan Antonio Bayona

CC BY 2.0 - Foto van/door Dick Thomas Johnson from Tokyo, Japan

Juan Antonio García Bayona (Barcelona, 9 mei 1975) is een Spaanse filmregisseur, voornamelijk bekend onder de naam J. A. Bayona. Naast zijn regie voor tv-reclame en muziekvideo's, is hij het meest bekend door de horrorfilm El orfanato uit 2007 en de dramafilm The Impossible uit 2012.

Leven en carrière

Bayona is geboren in Barcelona en groeide op met een passie voor film. Eerst was hij journalist en vervolgens studeerde hij regie aan de Cinema and Audiovisual School Catalonia. Tijdens het Sitges Filmfestival in 1993 in Spanje ontmoette Bayona de regisseur Guillermo del Toro, die zijn film Cronos presenteerde. Del Toro beloofde Bayona in de toekomst te helpen. Na Bayona's afstuderen van zijn filmacademie begon hij zijn carrière met het regisseren van commercials en popvideo's van Spaanse artiesten als OBK, Hevia, Ella Baila Sola en Camela.

Bayona re…Lees verder op Wikipedia