Titel
The impossible
Regisseur
Juan Antonio Bayona
Componist
Fernando Velázquez
Acteur
Naomi Watts Ewan McGregor
Uniforme titel
Lo imposible
Taal
Meertalig, Engels, Zweeds, Thai
Uitgever
Belga Home Video, 2013
1 dvd-video
Oorspr. opname
2012
Speelduur
110 min.
Aantekening
Afwisselend Engels, Zweeds en Thais gesproken Ondertiteling: Nederlands, Frans
EAN
5412370832306

Besprekingen

Een drama van de Spaanse regisseur Juan Antonio Bayona (The orphanage). Op 26 december 2004 wordt een gezin dat in Thailand vakantie viert door een tsunami uit elkaar gerukt. De moeder en haar ongeveer 13-jarige oudste zoon spoelen ver mee landinwaarts, waarbij zij zwaargewond raakt. Haar man en twee andere zoontjes blijven ongedeerd en gaan wanhopig op zoek naar de anderen. Het verhaal is gebaseerd op ware gebeurtenissen, maar het Spaanse gezin is in de film een Britse familie. In de hoofdrollen Naomi Watts die een Oscarnominatie kreeg en Ewan McGregor. Belinda van de Graaf (Trouw 17-1-'13) ziet 'een soort rampenporno', waarin 'de Thaise bevolking wordt gereduceerd tot decor'. Ook Kevin Toma (Volkskrant 17-1-'13) vindt dat de Thaise bevolking tot figuranten worden gereduceerd, maar concludeert: 'Dat de film toch overeind blijft, is te danken aan het voortreffelijke spel van met name Watts en debutant Tom Holland (Lucas). Holland, die uitstekend raad weet met de heftige ervaringen die…Lees verder

Over Juan Antonio Bayona

CC BY 2.0 - Foto van/door Dick Thomas Johnson from Tokyo, Japan

Juan Antonio García Bayona (Barcelona, 9 mei 1975) is een Spaanse filmregisseur, voornamelijk bekend onder de naam J. A. Bayona. Naast zijn regie voor tv-reclame en muziekvideo's, is hij het meest bekend door de horrorfilm El orfanato uit 2007 en de dramafilm The Impossible uit 2012.

Leven en carrière

Bayona is geboren in Barcelona en groeide op met een passie voor film. Eerst was hij journalist en vervolgens studeerde hij regie aan de Cinema and Audiovisual School Catalonia. Tijdens het Sitges Filmfestival in 1993 in Spanje ontmoette Bayona de regisseur Guillermo del Toro, die zijn film Cronos presenteerde. Del Toro beloofde Bayona in de toekomst te helpen. Na Bayona's afstuderen van zijn filmacademie begon hij zijn carrière met het regisseren van commercials en popvideo's van Spaanse artiesten als OBK, Hevia, Ella Baila Sola en Camela.

Bayona re…Lees verder op Wikipedia