Inspecteur William Wisting en zijn team krijgen te maken met de dood van een kluizenaar en de vondst van een tweede dode.
Titel
De kluizenaar
Auteur
Jørn Lier Horst 1970-
Vertaler
Kim Snoeijing
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Noors
Oorspr. titel
Hulemannen
Uitgever
Amsterdam: A.W. Bruna Uitgevers, © 2018
380 p.
ISBN
9789400509481 (paperback)

Andere formaten:

Besprekingen

Viggo Hansen zit al vier maanden dood in zijn stoel voordat hij gevonden wordt. Journaliste Line Wisting besluit een achtergrondverhaal over de eenzame kluizenaar te schrijven, maar komt erachter dat de man misschien niet zomaar gestorven is. Ondertussen is er een tweede dode in de buurt gevonden, waar haar vader, inspecteur William Wisting, met zijn team onderzoek naar doet. Al snel blijkt de zaak groter dan ze in eerste instantie dachten. De FBI komt er zelfs voor over uit Amerika en begint met de Noorse politie een grote klopjacht naar een vermeende seriemoordenaar. De auteur (1970) werkte als hoofd van de recherche in Noorwegen en schrijft nu fulltime. Dit derde deel van het ‘Wisting kwartet’ is eigenlijk al het tiende deel van de serie over de familie Wisting. De delen zijn prima afzonderlijk te lezen, maar leuker in de juiste volgorde. ‘De kluizenaar’ speelt zich af in Noorwegen, dit keer onder barre winterse omstandigheden. De plot zit sterk in elkaar en de spanning blijft door…Lees verder

Over Jørn Lier Horst

CC BY 2.0 - Foto van/door Jørn Lier Horst

Jørn Lier Horst (Bamble, 27 februari 1970) is een Noorse schrijver en voormalig rechercheur moordzaken. De werkplek van zijn personage William Wisting is maar een paar deuren verwijderd van Jorn Lier Horsts eigen bureau.

Bibliografie

Nullpunkt-trilogie, met co-auteur Thomas Enger

  • 2018: Nullpunkt (Nulpunt, A.W. Bruna Uitgevers, 2020)
  • 2019: Røykteppe (Rookgordijn, A.W. Bruna Uitgevers, 2021)
  • 2020: Slagside (Slagzij, A.W. Bruna Uitgevers, 2022)

Wisting-serie

  • 2021: Grenseløs
  • 2020: Sak 1569
  • 2019: Illvilje (De onbekende, Cold-Case kwartet 3, A.W. Bruna Uitgevers, september 2022)
  • 2018: Det innerste rommet (De Fjord, Cold-Case kwartet 2, A.W…Lees verder op Wikipedia

Suggesties