Dvd
Engels
Nadat de vier illustionisten door een technologiemagnaat gedwongen zijn tot een onmogelijke diefstal gaan ze op pad om hun naam te zuiveren.
Onderwerp
Goochelen
Taal
Engels
Uitgever
Belga Home Video, © 2016
1 dvd-video
Oorspr. opname
2016
Speelduur
ca. 124 min.
Aantekening
Engels gesproken Ondertiteling: Nederlands, Engels voor slechthorenden
EAN
5412370880505

Besprekingen

Vervolg op ‘Now you see me’* (2013) van Louis Leterrier. De ‘Four Horsemen’ zijn getalenteerde illusionisten die een jaar geleden de FBI te slim af waren en via een Robin Hoodachtige beroving het publiek voor zich wonnen. Nu worden ze door een schurk (Daniel Radcliffe) gedwongen een bijna onmogelijke diefstal uit te voeren, waarna ze op pad gaan om hun naam te zuiveren en het echte brein achter deze praktijken te ontmaskeren. De vier illusionisten worden gespeeld door Jesse Eisenberg, Woody Harrelson, Dave Franco en nieuweling Lizzy Caplan. De recensenten geven 2-3 sterren. VPRO Cinema (vpro.nl): ‘(…) Vaak amusant en onderhoudend, maar het hoge tempo en de komische dialogen kunnen niet verhullen dat er maar bar weinig overblijft wanneer je het gordijn wegtrekt. (…)’ Berend Jan Bockting (Volkskrant 9-6-’16) noemt het ‘een absurd ongeloofwaardige popcornfilm’ die door de onnavolgbare goocheltrucs toch een ‘feestje’ wordt.

Over Jon M. Chu

CC BY-SA 2.0 - Foto van/door Eva Rinaldi

Jonathan Murray (Jon) Chu (Palo Alto, 2 november 1979) is een Amerikaanse filmregisseur en producent.

Biografie

Jon M. Chu werd in 1979 geboren in Palo Alto (Californië) als de zoon van een Taiwanese moeder en een Chinese vader. Hij is de jongste van vijf kinderen. Zijn vader is chef-kok Lawrence Chu, eigenaar van het restaurant Chef Chu's in Los Altos.

Chu studeerde in 2003 af aan de University of Southern California (USC). Aan de universiteit won hij als jonge filmmaker verscheidene prijzen.

Carrière

Na zijn studies werd Chu door verschillende studio's benaderd om enkele filmproducties te regisseren. Zo werkte hij voor Sony aan Bye Bye Birdie en een moderne verfilming van The Great Gatsby, schreef hij voor DreamWorks de musical Moxie en werkte hij voor Lionsgate en Warner Brothers aan respectievelijk de romantische komedie Lees verder op Wikipedia