Dvd
Engels

De speurneuzen

John Musker (regisseur), Ron Clements (regisseur), Dave Michener (regisseur)
Basil uit Bakerstreet, de Sherlock Holmes onder de muizen, neemt het op tegen de schurk Professor Ratbout Rattatoei om de vader van het muisje Olivia uit zijn handen te redden. Vanaf ca. 6 jaar.
Titel
De speurneuzen
Regisseur
John Musker Ron Clements Dave Michener Burny Mattinson
Naar het werk van
Eve Titus
Componist
Henry Mancini 1924-1994
Uniforme titel
The great mouse detective
Taal
Engels
Parallelle titel
Basil, détective privé
Uitgever
Disney DVD, [2012]
1 dvd-video
Oorspr. opname
1986
Speelduur
71 min.
Aantekening
Taalkeuze: Engels, Frans, Nederlands Ondertiteling: Nederlands, Frans, Engels, Engels voor slechthorenden Walt Disney productie Gerestaureerd en digitaal gemastered Naar Basil of Baker Street van Eve Titus
EAN
8717418271213

Besprekingen

De Disneyklassieker 'De speurneuzen' uit 1986, onder regie van John Musker e.a., is gebaseerd op de 'Basil of Baker Street'-boekenserie van Eve Titus en Paul Galdone. Het verhaal speelt zich af rond 1897 in Londen. De slechte schurk Professor Ratbout Rattatoei heeft de vader van het muisje Olivia ontvoerd. Ze roept de hulp in van Basil uit Bakerstreet, de Sherlock Holmes onder de muizen, om haar vader terug te vinden. Basil, zijn rechterhand Dr. Dawson en de grappige hond Toby nemen het op tegen Rattatoei en zetten een spannende reddingsactie op touw. Met de stemmen van o.a. Bill van dijk, Paul van Gorcum en Paul Haenen. Cinema.nl geeft 4 sterren (van 5): 'Levendige tekenfilm (...). Veel diepte zit er niet in maar leuk is het wel.' Deze Special edition bevat diverse extra's. Voor kinderen vanaf ca. 6 jaar.

Suggesties