Boek
Nederlands

Labyrint : duistere thriller

Johan Deseyn (auteur)
+1
Labyrint : duistere thriller
×
Labyrint : duistere thriller Labyrint : duistere thriller

Labyrint : duistere thriller

In de reeks:
Een bekende Amerikaanse ontwerper van bijzondere kunstwerken heeft een nieuw videospel gecree͏̈erd, waarmee hij de aandacht van een onderwereldwezen trekt.
Titel
Labyrint : duistere thriller
Auteur
Johan Deseyn
Taal
Nederlands
Editie
1
Uitgever
Westerlo: Kramat, 2012
492 p.
ISBN
9789079552863 (hardback)

Besprekingen

De Amerikaan Stanley Priscuss is een bekend ontwerper van bijzondere kunstwerken. Zijn nieuwste creatie is een videospel, dat hij Labyrinth of Hell heeft gedoopt. Priscuss heeft echter de aandacht getrokken van het onderwereldwezen Chirridion, dat besluit hem te laten vermoorden. Priscuss baseert zijn kunst namelijk – onbewust – op zijn bijna-doodervaring in zijn jeugd, waardoor hij korte tijd heeft vertoefd in Obscurion, een eigentijdse variant van de hel, waarin gruwelijke wezens deelnemen aan de Jacht. Chirridion kan hem niet zelf doden, omdat hij Obscurion niet kan verlaten, en maakt daarom gebruik van een jongeman, die in zijn ban verkeert, maar die niet in zijn opdracht slaagt. Terwijl heel wat personages worden opgegeten door de wezens uit Obscurion, wordt Priscuss beschermd door een vrouwelijk onderwereldwezen, Yrroone. De auteur biedt een mix van horror, fantasy en thriller. Door zijn breedvoerige schrijfstijl komt de spanningsboog vaak onder druk te staan en ook de uitwerki…Lees verder

Over Johan Deseyn

CC BY-SA 4.0 - Foto van/door Kris van der Sande

Johan Deseyn (Kortrijk, 12 oktober 1959) is een Vlaams schrijver. Deseyn schrijft (psycho-)horror.

Hij kreeg de aanmoedigingsprijs als beginnende auteur tijdens de Europese SF Conventie, EUROCON 1990 in Fayenne (Fr) én in 1991 tijdens eenzelfde conventie CRACON te Krakau (Polen). Westhaven haalde de 'long list' voor de prijsuitreiking van De Diamanten Kogel in 2003. Westhaven bezorgde hem de cultuurtrofee van de gemeente Deerlijk in 2003. Anderwereld werd in 2005 door Humo verkozen om deel te nemen in de leesactie Zomer Van het Spannende Boek. Anderwereld werd genomineerd voor de Gouden Strop 2006. Yellowmoon werd genomineerd voor de Hercule Poirot Prijs 2007. Daemonium werd genomineerd voor de cultuurtrofee van de gemeente Deerlijk in 2011. Dael? werd genomineerd voor de cultuurtrofee van de gemeente Deerlijk in 2018. Cargo werd genomineerd voor de cultuurtrofee van de gemeente Deerlijk in 2020.

Meerder…Lees verder op Wikipedia

Suggesties