Boek
Nederlands

Deal? : duistere thriller

Johan Deseyn (auteur)

Deal? : duistere thriller

In de reeks:
Een schrijver die weinig succes heeft met zijn horrorverhalen, wordt meegesleept in bizarre gebeurtenissen nadat hij een deal heeft gesloten met een zonderlinge man die hem wel succes met zijn verhalen oplevert.
Extra onderwerp
GRI, horror, Griezel
Titel
Deal? : duistere thriller
Auteur
Johan Deseyn
Taal
Nederlands
Uitgever
Westerlo: Uitgeverij Kramat, 2017
484 p.
ISBN
9789462420731 (paperback)

Besprekingen

Dreschner wast auto’s om te overleven, terwijl zijn horrorverhalen, zijn grote passie, steeds worden geweigerd door uitgevers. Op een avond raakt hij aan de praat met een zonderlinge man die hem verzekert dat zijn volgende verhalen zullen worden uitgegeven als hij akkoord gaat met een deal. Dreschner wordt meegesleept in bizarre gebeurtenissen, waarbij hij als toeschouwer recente moorden beleeft. Daarop baseert hij zich als hij nieuwe horrorverhalen gaat schrijven, die met succes uitgegeven worden. Hij begint zich echter vragen te stellen over zijn rol en die van zijn vreemde vriend en trekt tegelijkertijd de aandacht van de politie. Deze twaalfde horrorroman van de Vlaamse auteur (1959) is van het beste dat in ons taalgebied verschijnt. Niet alleen de originele uitgangspositie, maar ook de knappe structurele uitwerking – gedeelten van de waargebeurde verhalen worden in het verhaal ingelast – staat als een huis. Ook de nevenpersonages (een filosofische barman, een wijze Chinees en enk…Lees verder

Over Johan Deseyn

CC BY-SA 4.0 - Foto van/door Kris van der Sande

Johan Deseyn (Kortrijk, 12 oktober 1959) is een Vlaams schrijver. Deseyn schrijft (psycho-)horror.

Hij kreeg de aanmoedigingsprijs als beginnende auteur tijdens de Europese SF Conventie, EUROCON 1990 in Fayenne (Fr) én in 1991 tijdens eenzelfde conventie CRACON te Krakau (Polen). Westhaven haalde de 'long list' voor de prijsuitreiking van De Diamanten Kogel in 2003. Westhaven bezorgde hem de cultuurtrofee van de gemeente Deerlijk in 2003. Anderwereld werd in 2005 door Humo verkozen om deel te nemen in de leesactie Zomer Van het Spannende Boek. Anderwereld werd genomineerd voor de Gouden Strop 2006. Yellowmoon werd genomineerd voor de Hercule Poirot Prijs 2007. Daemonium werd genomineerd voor de cultuurtrofee van de gemeente Deerlijk in 2011. Dael? werd genomineerd voor de cultuurtrofee van de gemeente Deerlijk in 2018. Cargo werd genomineerd voor de cultuurtrofee van de gemeente Deerlijk in 2020.

Meerder…Lees verder op Wikipedia

Suggesties