Boek
Nederlands
Nadat ze op het nippertje een vliegtuigcrash overleeft, vraagt een Amerikaanse vrouw zich af of ze er goed aan heeft gedaan haar vroegere geliefde, een archeoloog in Egypte, te verlaten.
Onderwerp
Keuzes
Titel
Een tweede pad
Auteur
Jodi Picoult
Vertaler
Clarine Smeets
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
The book of two ways
Uitgever
Amsterdam: The House of Books, © 2021
493 p.
ISBN
9789044361124 (paperback)

Besprekingen

Dawn overleeft op het nippertje een vliegtuigcrash. Tijdens de noodlanding denkt ze niet aan man en dochter in Boston, maar aan Wyatt met wie ze vijftien jaar eerder een hartstochtelijke verhouding had tijdens een archeologische opgraving in Egypte. Ze had hem destijds verlaten omdat haar moeder op sterven lag en zij voor haar jongere broer moest zorgen. Ze besluit hem op te zoeken in Egypte. Voor wie zal ze uiteindelijk kiezen? Haar man is kwantummechanicus en gelooft in meerdere parallelle universa, en de oude Egyptenaren geloofden dat er meerdere wegen naar het hiernamaals leidden. Het boek leest als een omgevallen boekenkast – enorme lappen wetenschappelijke tekst die de plot niet vooruit helpen - met wat romantiek tussendoor. Dawn werkt als stervenscoach en heeft als zodanig veel leerzame gedachten over dood en leven en ook is ze heel erg begaan met haar broer die homo is en haar dochter die wat te dik is. Al met al een topzwaar verhaal dat niet overtuigt. Picoult (1966) heeft zo…Lees verder

Over Jodi Picoult

Jodi Lynn Picoult (New York, 19 mei 1966) is een Amerikaanse schrijfster.

Picoult is geboren in een niet-religieuze Joodse familie die naar New Hampshire verhuisde toen zij dertien was. Zij studeerde aan de Princeton-universiteit. Picoult schrijft romans en ook scenario's voor film en televisie. Van haar werk zijn volgens haar eigen website wereldwijd 40 miljoen exemplaren verkocht.

Bibliografie

  • Songs of the Humpback Whale (1992)
  • Harvesting the Heart (1993)
  • Picture Perfect (1995), Verloren in de stilte
  • Mercy (1996) De mantel der liefde
  • The Pact (1998), Het verbond - een liefdesgeschiedenis, in 2015 uitgebracht als De ultieme belofte
  • Keeping Faith (1999)
  • Plain Truth (2000), Strijd met de waarheid
  • Salem Falls (2001)
  • Perfect Match (2002), De klein…Lees verder op Wikipedia