Harry Potter en de halfbloed prins

J.K. Rowling (auteur), Wiebe Buddingh' (vertaler)
+1
Harry Potter en de halfbloed prins
×
Harry Potter en de halfbloed prins Harry Potter en de halfbloed prins

Harry Potter en de halfbloed prins

In de reeks:
Doelgroep:
Vanaf 12-14 jaar
Tijdens Harry's zesde jaar op Zweinsteins school voor tovenarij krijgt hij privéles van Perkamentus en begint hij steeds meer te beseffen hoe dreigend de macht van Voldemort/Tom Vilijn is. Vanaf ca. 15 jaar.
Titel
Harry Potter en de halfbloed prins
Auteur
J.K. Rowling
Vertaler
Wiebe Buddingh'
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
Harry Potter and the half-blood prince
Uitgever
Amsterdam: De Harmonie, 2019 | Andere uitgaven
490 p.
ISBN
9789061697671 (hardback)

Andere formaten:

Andere talen:

Besprekingen

Een onthulling! Niemand weet het nog, op Rowling na, maar Voldemort is Osama bin Laden! Alles wijst erop. Het land is in oorlog. De Dementors terroriseren alles en iedereen en Harry heeft de hoogste beveiligingsstatus.

Er zijn meer anticipaties. Narcissa is wanhopig, omdat de Heer van Duister haar enige zoon (Draco) heeft uitverkoren. Waartoe begrijpen we pas verderop. Maar wie toevallig de bekroonde film 'Paradise Now' heeft gezien, moet wel een link leggen tussen de opdracht die Voldemort heeft gegeven aan Draco (volgens David Colbert: in het Latijn: 'slang' en 'draak') en de opdrachten die min of meer van Osama bin Laden afkomstig zijn aan de Palestijnse zelfmoordenaars. Veel Palestijnse en Irakese moeders weten dat hun zoon zijn leven gaat geven voor een heilige opdracht en zij kunnen er niets tegen doen. Narcissa gaat ten einde raad naar Sneep om te proberen of hij de Heer van Duister niet kan bewerken. Bellatrix denkt er anders over: "Draco zou trots moeten zijn [...] De …Lees verder
Rond middernacht krijgt de Britse premier bezoek van Cornelius Droebel die hem duidelijk maakt dat de terugkeer van Voldemort niet alleen de wereld van de tovernaars veranderde maar nu ook de Dreuzelwereld bedreigt. Harry vindt in de schoolbibliotheek een spreukenboek dat ooit toebehoorde aan de Halfbloed prins. Wie verschuilt zich achter deze naam? Harry lijkt ook de enige te zijn die beseft dat Draco Malfidus een opdracht heeft van Voldemort. Welke rol speelt hierbij Severus Sneep? De privé-lessen van Prof. Perkamentus geven Harry steeds meer inzicht in het karakter van Maarten Vilijn/Voldemort. Hij maakt met Perkamentus een huiveringwekkende tocht over een onderaards meer; als ze na hun expeditie teruggaan naar Zweinstein, gebeurt het allerverschrikkelijkste wat Harry kan overkomen. Hij kent zijn opdracht en besluit het volgende jaar niet terug te gaan naar Zweinstein. Dit zesde deel kent weer ongelooflijk spannende momenten naast een aantal grappige. Het verhaal evolueert steeds m…Lees verder

Over J.K. Rowling

CC BY 2.0 - Foto van/door Daniel Ogren

Joanne (Jo) Rowling (Yate bij Bristol, 31 juli 1965) is een Britse schrijfster. Ze is het bekendst als de schepper van de Harry Potter-fantasyserie. De Harry Potter-boeken kregen wereldwijd veel aandacht en wonnen meerdere prijzen, er zijn meer dan 500 miljoen exemplaren van verkocht. De boeken vormden de basis voor de Harry Potter-filmserie, waarbij Rowling in twee van de acht delen als producer optrad. Rowlings ouders heten Peter Rowling en Anne Volant Rowling.

Rowling schreef vooral onder de naam J.K. Rowling, waarin de 'K' staat voor de naam van haar oma Kathleen. In werkelijkheid heeft Rowling geen tweede naam. De 'K' heeft ze toegevoegd toen de uitgever van de Harry Potter-boeken stelde dat jongens geen boeken zouden lezen die geschreven zijn door een vrouw. Door alleen haar initiaal te gebruiken zou dat worden verbloemd. Enkel de 'J' vond ze te weinig, dus werd er een initiaal bij bedacht.

Een deel van haar latere boeken…Lees verder op Wikipedia