Luisterboek
Nederlands

Harry Potter en de geheime kamer

J.K. Rowling (auteur), Jan Meng (verteller)

Harry Potter en de geheime kamer

In de reeks:
Doelgroep:
Vanaf 12-14 jaar
Titel
Harry Potter en de geheime kamer
Auteur
J.K. Rowling
Verteller
Jan Meng
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
Harry Potter and the chamber of secrets
Uitgever
Amsterdam: Rubinstein, 2001 | Andere uitgaven
8 cd's
ISBN
90-5444-209-3 90-5444-720-6

Andere formaten:

Andere talen:

Besprekingen

Harry Potterfans worden op hun wenken bediend. De informatiestroom over hun idool is krachtig en eindeloos. Inmiddels verschenen er volop gadgets naar aanleiding van de Potterboeken, al dient gezegd, dat het aanbod binnen redelijke perken blijft.

Deze uitgave bevat 8 cd's waarop het tweede Potterboek Harry Potter en de geheime kamer integraal beluisterd kan worden. De opnamekwaliteit is behoorlijk en de vormgeving aantrekkelijk. Met deze uitgave kan een nieuwe groep potentiële fans aangesproken worden. [Marita Vermeulen]
Na Harry Potter en de steen der wijzen* is dit het tweede deel uit de serie over Harry Potter en zijn Hocus-Pocus avonturen dat op compactdisc te beluisteren is. 8 cd's met in totaal ruim tien uur luisterplezier. De tekst wordt voorgelezen door Jan Meng. Jan Meng, bekend van de ook bij Rubinstein begin jaren 90 uitgegeven gesproken boeken van A.A. Milne en Roald Dahl, koos ervoor om niet bij iedere personage een stemmetje te maken maar om hun stem wel aan het begin aan te zetten en daarna te laten weglopen in de voorleesstem. Boekrecensente R. van Teeseling schreef: 'Harry heeft een hele nare vakantie bij tante en oom Duffeling achter de rug en keert terug naar Zweinsteins Hogeschool voor Hekserij en Hocus-Pocus om daar aan het tweede leerjaar te beginnen. Het valt al niet mee om daar te komen; gelukkig hebben Harry en zijn vriend Ron een oude, blauwe, vliegende auto tot hun beschikking. Ook op school blijkt al snel dat dit schooljaar geen rustig schooljaar zal worden. (...) Wederom e…Lees verder

Over J.K. Rowling

CC BY 2.0 - Foto van/door Daniel Ogren

Joanne (Jo) Rowling (Yate bij Bristol, 31 juli 1965) is een Britse schrijfster. Ze is het bekendst als de schepper van de Harry Potter-fantasyserie. De Harry Potter-boeken kregen wereldwijd veel aandacht en wonnen meerdere prijzen, er zijn meer dan 500 miljoen exemplaren van verkocht. De boeken vormden de basis voor de Harry Potter-filmserie, waarbij Rowling in twee van de acht delen als producer optrad. Rowlings ouders heten Peter Rowling en Anne Volant Rowling.

Rowling schreef vooral onder de naam J.K. Rowling, waarin de 'K' staat voor de naam van haar oma Kathleen. In werkelijkheid heeft Rowling geen tweede naam. De 'K' heeft ze toegevoegd toen de uitgever van de Harry Potter-boeken stelde dat jongens geen boeken zouden lezen die geschreven zijn door een vrouw. Door alleen haar initiaal te gebruiken zou dat worden verbloemd. Enkel de 'J' vond ze te weinig, dus werd er een initiaal bij bedacht.

Een deel van haar latere boeken…Lees verder op Wikipedia