Harry Potter and the prisoner of Azkaban

J.K. Rowling (auteur)
+1
Harry Potter and the prisoner of Azkaban
×
Harry Potter and the prisoner of Azkaban Harry Potter and the prisoner of Azkaban

Harry Potter and the prisoner of Azkaban

In de reeks:
Doelgroep:
Vanaf 12-14 jaar
Harry Potter, een Engelse jongen van ongeveer 13 jaar met toverkracht, zit op de School for Witchcraft and Wizardry waar hij het doelwit wordt van een ontsnapte moordenaar.
Extra onderwerp
Taalpunt, fantasy, toveren
Titel
Harry Potter and the prisoner of Azkaban
Auteur
J.K. Rowling
Taal
Engels
Uitgever
London: Bloomsbury, 2014
461 p. : ill.
ISBN
9781408855911 (hardback)

Andere formaten:

Andere talen:

Besprekingen

Harry is een weesjongen van ca. 13 jaar, die wordt opgevoed door zijn burgerlijke oom en tante, die niets begrijpen van zijn toverij. Van zijn overleden ouders, heks en tovenaar, heeft Harry grote toverkracht geërfd. Daarom zit hij ook op de School voor Hekserij en Toverij. Als zijn familie hem in de schoolvakantie voor de zoveelste keer beledigt, loopt hij weg. Eenmaal terug op school blijkt hij doelwit te zijn van Sirius Black, een ontsnapte moordenaar. Ondanks z'n toverkracht en toverkunsten ontsnapt hij met moeite aan grote gevaren en veel verraad. Maar vooral door de steun van zijn vrienden Ron en Hermione wordt het kwaad overwonnen en blijkt z'n vijand een vriend. Dit is het vervolg op "Harry Potter and the philosopher's stone" en "Harry Potter and the chamber of secrets", die beide diverse prijzen kregen. Dat verdient ook dit derde deel, dat een plezier om te lezen is voor jongeren vanaf ca. 12 jaar én voor volwassenen. Het inventieve verhaal is een meeslepende waterval van avo…Lees verder

Over J.K. Rowling

CC BY 2.0 - Foto van/door Daniel Ogren

Joanne (Jo) Rowling (Yate bij Bristol, 31 juli 1965) is een Britse schrijfster. Ze is het bekendst als de schepper van de Harry Potter-fantasyserie. De Harry Potter-boeken kregen wereldwijd veel aandacht en wonnen meerdere prijzen, er zijn meer dan 500 miljoen exemplaren van verkocht. De boeken vormden de basis voor de Harry Potter-filmserie, waarbij Rowling in twee van de acht delen als producer optrad. Rowlings ouders heten Peter Rowling en Anne Volant Rowling.

Rowling schreef vooral onder de naam J.K. Rowling, waarin de 'K' staat voor de naam van haar oma Kathleen. In werkelijkheid heeft Rowling geen tweede naam. De 'K' heeft ze toegevoegd toen de uitgever van de Harry Potter-boeken stelde dat jongens geen boeken zouden lezen die geschreven zijn door een vrouw. Door alleen haar initiaal te gebruiken zou dat worden verbloemd. Enkel de 'J' vond ze te weinig, dus werd er een initiaal bij bedacht.

Een deel van haar latere boeken…Lees verder op Wikipedia