Fantastic beasts and where to find them : het complete filmscenario

J.K. Rowling (auteur), Wiebe Buddingh' (vertaler)

Fantastic beasts and where to find them : het complete filmscenario

In de reeks:
Doelgroep:
Vanaf 12-14 jaar
De tovenaar Newt Scamander komt na een lange wereldreis aan in Amerika. Daar ontsnappen een aantal magische dieren uit zijn koffer waarna hij alles op alles moet zetten om te voorkomen dat gewone mensen de dieren zien.
Onderwerp
Fabeldieren, Magie
Titel
Fantastic beasts and where to find them : het complete filmscenario
Auteur
J.K. Rowling
Vertaler
Wiebe Buddingh'
Uniforme titel
Fantastic beasts and where to find them : the original screenplay
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
Fantastic beasts and where to find them : the original screenplay
Uitgever
Amsterdam: De Harmonie, 2017
297 p. : ill.
ISBN
9789463360128 (paperback)

Andere formaten:

Besprekingen

Dit integraal afgedrukte filmscript volgt de avonturen van de magiër Newt Scamander die na een lange wereldreis aankomt in Amerika. Daar raakt zijn tas met magische dieren verwisseld. Gevaar dreigt dat gewone mensen de wereld van magie zullen leren kennen en dus moet hij alles op alles zetten om de balans te herstellen. Voor het eerst schreef J.K. Rowling een filmscript, dat ze baseerde op een boekje dat ze jaren eerder voor het goede doel schreef. Het verhaal speelt zich af in hetzelfde universum als Harry Potter, maar dan zeventig jaar eerder. Het boek is mooi uitgegeven, met veel tekeningetjes en een mooi omslag, maar één minpunt blijft: het is een filmscript. Dat betekent summiere beschrijvingen met filmterminologie en een droge opsomming van dialogen. Mensen die de film al gezien hebben, zullen de beeldtaal uit herinnering invullen, maar voor anderen blijft het onaf. Een bewerking tot een volwaardig boek was waardevoller geweest. Voor diehard fans die het in de boekenkast naast d…Lees verder

Over J.K. Rowling

CC BY 2.0 - Foto van/door Daniel Ogren

Joanne (Jo) Rowling (Yate bij Bristol, 31 juli 1965) is een Britse schrijfster. Ze is het bekendst als de schepper van de Harry Potter-fantasyserie. De Harry Potter-boeken kregen wereldwijd veel aandacht en wonnen meerdere prijzen, er zijn meer dan 500 miljoen exemplaren van verkocht. De boeken vormden de basis voor de Harry Potter-filmserie, waarbij Rowling in twee van de acht delen als producer optrad. Rowlings ouders heten Peter Rowling en Anne Volant Rowling.

Rowling schreef vooral onder de naam J.K. Rowling, waarin de 'K' staat voor de naam van haar oma Kathleen. In werkelijkheid heeft Rowling geen tweede naam. De 'K' heeft ze toegevoegd toen de uitgever van de Harry Potter-boeken stelde dat jongens geen boeken zouden lezen die geschreven zijn door een vrouw. Door alleen haar initiaal te gebruiken zou dat worden verbloemd. Enkel de 'J' vond ze te weinig, dus werd er een initiaal bij bedacht.

Een deel van haar latere boeken…Lees verder op Wikipedia