Net ontslagen uit de gevangenis kiest de jonge kickbokser Majid ervoor zich op te werken in het criminele circuit.
Titel
Wolf / written and dir. by Jim Taihuttu
Regisseur
Jim Taihuttu
Acteur
Raymond Thiry Chemseddine Amar Marwan Kenzari Bo Maerten Cahit Ölmez
Taal
Meertalig, Nederlands, Arabisch, Turks, Frans
Uitgever
Just Bridge, 2014
1 dvd-video : zw/w. + bonus-dvd
Oorspr. opname
2013
Speelduur
121 min.
Aantekening
Afwisselend Nederlands, Arabisch, Turks en Frans gesproken Ondertiteling: Nederlands
EAN
8711983961753

Besprekingen

Tweede speelfilm van Jim Taihuttu, na zijn succesvolle debuut 'Rabat' (2011). Majid is een jonge Marokkaanse kickbokser uit een troosteloze grotestadswijk. Net ontslagen uit de gevangenis, probeert de reclasseringsambtenaar hem aan het werk te zetten in een bloemenveiling, maar Majid kiest ervoor zich op te werken in het criminele circuit, tegen de wil van zijn vader en zijn oudere broer. In de hoofdrol Marwan Kenzari (Flikken Maastricht; Penoza). Gerhard Busch (Cinema.nl) geeft 3 (van 5) sterren en concludeert: '(...) Wolf is geen politieke momentopname, maar een misdaaddrama. Met de nadruk op drama. Zoveel nadruk zelfs dat het melodrama wordt. (...) Dat de film ondanks al die minnen toch de aandacht weet vast te houden is vooral dankzij acteur Marwan Kenzari, die zeer geloofwaardig is als de innerlijk verscheurde Majid en de film zo toch dat rauw-realistische randje geeft dat Taihuttu voor ogen zal hebben gestaan.' Genomineerd voor acht Gouden Kalven, winnaar van een Kalf voor Beste…Lees verder

Over Jim Taihuttu

Jim Taihuttu (Venlo, 6 juli 1981) is een Nederlandse filmregisseur, filmproducent en scenarioschrijver. Onder zijn artiestennaam Jim Aasgier is hij actief als dj voor de formatie Yellow Claw. Daarnaast is hij mede-eigenaar van reclame- en filmbureau Habbekrats. Sinds 2016 is hij mede eigenaar van New Amsterdam Film Company.

Taihuttu begon zijn loopbaan bij Omroep Venlo als cameraman.

Hij werd succesvol met de speelfilms Rabat (2011) en Wolf (2013), voor de laatstgenoemde ontving hij op 4 oktober 2013 een Gouden Kalf voor zijn regiewerk.

Op 27 juli 2014 was hij te gast in het televisieprogramma Zomergasten met als presentator Wilfried de Jong.

Veel opzien baarde in 2021 zijn film De Oost over de Nederlandse politionele acties in Indonesië in 1946.

Filmografie

Speelfilms