Een zomer zonder jou

Jenny Han (auteur), Henriëtte Albregts (vertaler)
+1
Een zomer zonder jou
×
Een zomer zonder jou Een zomer zonder jou
In de reeks:
Doelgroep:
Vanaf 12-14 jaar
Na de dood van Susannah verlangt Belly (16, ik-figuur) terug naar de zomers die ze doorbracht in een strandhuis. Dan wordt ze ook nog afgewezen door de jongen op wie ze al jaren verliefd is. Vanaf ca. 13 jaar.
Titel
Een zomer zonder jou
Auteur
Jenny Han
Vertaler
Henriëtte Albregts
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
It's not summer without you
Uitgever
[Amsterdam]: Moon Young adult, [2021]
255 p.
ISBN
9789048858859 (paperback)

Andere formaten:

Besprekingen

Een zomer zonder jou, de opvolger van De zomer waarin alles veranderde van de Amerikaanse Jenny Han, doet een verhaal vermoeden dat minstens even zoet en dromerig is als de kaft. Er schuilt echter meer achter deze façade van zomerliefjes, pootjebaden en junkfood.
De zestienjarige Belly kijkt het hele schooljaar uit naar de zomer in Cousins, waar haar gezin een vakantiehuisje deelt met het gezin van haar moeders beste vriendin Suzannah. Het is vooral het gezelschap van Suzannahs twee tienerzonen, Conrad en Jeremiah, dat Belly helemaal warm maakt. Maar niet deze zomer. Niets is immers nog zoals het voorheen was. 
Wat volgt, is een reconstructie van de desastreuze gebeurtenissen. Door middel van flashbacks ontdekken we de drama’s die Belly, Conrad en Jeremiah alsmaar dichterbij of verder van elkaar brengen, gebeurtenissen die geen enkele tiener of ouder wil meemaken. Dood, verraad, liefdesverdriet, verbroken vriendschappen… Han schept op meeslepende wijze een duid…Lees verder
Omdat de beste vriendin van Belly's moeder is overleden, is er een eind gekomen aan de onbezorgde zomers die Belly van jongs af aan doorbracht in een strandhuis, samen met het gezin van deze vriendin en haar eigen familie. Naast het verdriet om de dood lijkt het alsof de onzekere Belly wordt afgewezen door een van beide zonen op wie ze al jaren verliefd is. Tweede deel* uit de trilogie over de 16-jarige Amerikaanse Belly waarin zij haar problemen en gevoelens in de ik-vorm beschrijft. Het verhaal wordt voor een groot deel in flashbacks beschreven, zodat een beeld wordt gegeven van zomers waar Belly zo naar terugverlangt en de relaties tussen alle familieleden. Enkele hoofdstukken worden door de broer van Belly's grote liefde verteld, zodat er een ander licht valt op de problematiek. Hoewel het verhaal zich afspeelt in een typisch Amerikaanse setting zijn de gevoelens van Belly heel invoelbaar en zullen romantische meiden zich er in herkennen. Het taalgebruik is vlot met veel dialoog. …Lees verder