Boek
Nederlands

Obsessie

Jeffery Deaver (auteur), Jan Mellema (vertaler)
Kathryn Dance, special FBI agent in Californië, wordt geconfronteerd met een misdadiger die mensen doodt door paniek te zaaien onder groepen mensen.
Titel
Obsessie
Auteur
Jeffery Deaver
Vertaler
Jan Mellema
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
Solitude Creek
Uitgever
Amsterdam: Boekerij, 2015
413 p.
ISBN
9789022573389 (paperback)

Besprekingen

Dit is de vierde thriller met Kathryn Dance in de hoofdrol. De schrijver is vooral bekend vanwege de Lincoln Rhyme-serie en hij behoort tot de betere thrillerschrijvers van Amerika. Zo zal ook deze aflevering de thrillerliefhebber bepaald niet tegenvallen. Kathryn Dance is gedegradeerd naar een meer administratieve functie vanwege een ernstige fout bij de ondervraging van een verdachte. Maar als er een crimineel aan het werk blijkt die er genoegen in schept op drukke plaatsen paniek te zaaien en daarbij zo veel mogelijk slachtoffers te maken, slaagt ze erin om zich in het opsporingsteam te werken en neemt ze, weliswaar zonder wapen, deel aan de opsporing. Ook haar persoonlijke situatie en haar gezin hebben een plaats in het plot dat nog een verrassing overhoudt als de zaak lijkt opgelost. Deze serie lijkt meer potentie te hebben dan de Lincoln Rhyme-serie: een zwaar invalide hoofdpersoon is nu eenmaal erg beperkt en wat technische snufjes betreft raakt een auteur wel eens uitgepraat. …Lees verder

Over Jeffery Deaver

Jeffery Deaver (Glen Ellyn (Illinois), 6 mei 1950) is een Amerikaanse schrijver.

Deaver was oorspronkelijk journalist maar studeerde later rechten en werd advocaat. Hij begon destijds ook met het schrijven van boeken.

De populairste boekenreeks die hij heeft uitgebracht, draait helemaal om de hoofdpersoon - detective Lincoln Rhyme - en zijn assistente Amelia Sachs. Vrijwel al zijn werk eindigt met een of meer verrassende wendingen.

Van drie van zijn boeken zijn films gemaakt: The Bone Collector (1999), The Devil's Teardrop (2010) en van A Maiden's Grave een tv-film genaamd Dead Silence (1997).

Op verzoek van de erfgenamen van Ian Fleming (in opdracht van Ian Fleming Publications Ltd ) schreef Jeffery Deaver een nieuw James Bondverhaal dat de titel Carte Blanche meekreeg. Het werd op 25 mei 2011 in Londen aan de pers voorgesteld en werd in de VS en in Canada op 14 juni 2011 door Simon & Schuster gepubliceerd. …Lees verder op Wikipedia