Cd

Dynastie : Bach harpsichord concertos

Jean Rondeau (dirigent), Sophie Gent (uitvoerder), Fanny Paccoud (uitvoerder)
Toon meer
Titel
Dynastie : Bach harpsichord concertos
Dirigent
Jean Rondeau  (klavecimbel)
Uitvoerder
Sophie Gent  (viool) Fanny Paccoud  (viool) Antoine Touche  (cello) Thomas De Pierrefeu  (contrabas) Kiener Evolène  (fagot)
Uitgever
Erato, 2016
1 cd + boekje
Oorspr. opname
2016
Speelduur
01:16:09
EAN
0190295888466
CDR
BAX4046

Over Jean Rondeau

CC BY-SA 3.0 - Foto van/door Erran News

Jean Rondeau (23 april 1991) is een Frans klavecimbelspeler.

Levensloop

Van kindsbeen af en gedurende tien jaar was hij leerling bij Blandine Verlet. Hij vervolgde zijn opleiding aan het Conservatorium van Boulogne-Billancourt bij Frédéric Michel voor basso continuo en bij Jean Galard voor orgel. Hij studeerde verder aan het Conservatoire Supérieur de Paris voor orgel bij Corinne Kloska en Philippe Tambourini voor piano en bij Sylvain Halévy en Benjamin Moussay voor jazz en improvisatie.

Hij zette zijn studies door aan het Conservatoire National Supérieur de Musique in Parijs, bij Olivier Baumont, Blandine Rannou en Kenneth Weiss, alsook aan de Guildhall School of Music and Drama in Londen met Carole Cerasi en James Johnstone. Hij volgde ook meestercursussen bij Christophe Rousset in Sienna en Firenze.

In 2008 behaalde hij de Prijs voor klavecimbel in het CRR in Parijs en in 2009 de Prijs basso continuo in het CRR…Lees verder op Wikipedia