Als presentatrice Gretchen Carlson bij het Amerikaanse media-imperium Fox News haar baas Roger Ailes wegens seksuele intimidatie aanklaagt, sluiten haar vrouwelijke collega's zich niet bij haar aan, toppresentatrice Megyn Kelly twijfelt.
Taal
Engels
Uitgever
Lionsgate, © 2020
1 dvd-video
Oorspr. opname
2019
Speelduur
ca. 105 min.
Aantekening
Taalkeuze: Engels, Frans Ondertiteling: Nederlands, Frans, Engels voor slechthorenden
EAN
5412370886903

Besprekingen

Amerikaans drama (2019) van Jay Roach (Trumbo, The campaign). Met Nicole Kidman (Australia), Charlize Theron (Atomic blonde) en Margot Robbie (The wolf of Wall Street). Inkijkje in de cultuur van het Amerikaanse media-imperium Fox News. Als het programma van presentatrice Gretchen Carlson van primetime naar een daluur verhuist omdat ze niet inging op seksuele avances van haar baas Roger Ailes, klaagt ze hem aan. Andere vrouwelijke collega's sluiten zich echter niet bij haar aan. Alleen Fox-anchor Megyn Kelly heeft nog geen kant gekozen. De jonge, ambitieuze Kayla Pospisil wil een wit voetje halen bij Ailes en ondervindt wat ze daarvoor moet doen. Beoordeling IMDb: 6,8. Dana Linssen (NRC 14-1-’20): '’Bombshell’ twijfelt tussen feminisme en antifeminisme (…) Het levert een ongemakkelijk kijkervaring op’ (3 sterren). Patricia Smagge (Cinemagazine, 16-1-’20): '‘Bombshell’ wil een zwaar thema op een luchtige manier onder de aandacht brengen, maar slaagt daar maar mondjesmaat in' (3 sterren…Lees verder

Over Jay Roach

CC BY 2.0 - Foto van/door Peabody Awards

Mathew Jay Roach (Albuquerque, 14 juni 1957) is een Amerikaans film- en televisieregisseur, producent en scenarioschrijver.

Biografie

Jay Roach werd in 1957 geboren in Albuquerque (New Mexico), waar zijn vader op dat ogenblik in dienst van het Amerikaans leger werkte. In 1975 studeerde hij af aan Eldorado High School. Nadien behaalde hij een bachelor economie aan Stanford University en in 1986 een master filmproductie aan de University of Southern California.

Carrière

Na zijn studies ging Roach in Hollywood aan de slag als filmregisseur. In 1990 maakte hij zijn officieel debuut met de komedie Zoo Radio. Datzelfde jaar werkte hij als cameraman ook mee aan de horror- en anthologiefilm Tales of the Unknown. Tussendoor schreef hij als scenarist mee aan goedkope scifi-televisieproducties als Space Rangers (1993) en Lifepod (1993). <…Lees verder op Wikipedia