Dvd
Engels

Grace and Frankie. Seizoen 2

Jane Fonda (acteur), Lily Tomlin (acteur), Martin Sheen (acteur)
Zeventigers Grace en Frankie kunnen niet goed met elkaar opschieten, maar zijn op elkaar aangewezen als blijkt dat hun echtgenoten al 20 jaar een relatie hebben en nu om een scheiding vragen.
Titel
Grace and Frankie. Seizoen 2
Acteur
Jane Fonda Lily Tomlin Martin Sheen Sam Waterston
Taal
Engels
Uitgever
Sony Pictures Home Entertainment, © 2017
3 dvd-video's
Oorspr. opname
2016
Speelduur
374 min.
Aantekening
Taalkeuze: Engels, Frans, Duits en andere talen Ondertiteling: Nederlands, Frans, Duits en andere talen
EAN
8712609639520

Besprekingen

Seizoen 2 van een Amerikaanse sitcom, geschreven door Marta Kauffman (Friends) en Howard J. Morris met in de hoofdrollen topacteurs Jane Fonda en Lily Tomlin. Zeventigers Grace en Frankie hebben tegengestelde karakters, de een is een keurige onlangs gepensioneerde cosmeticamagnaat, de ander een hippie en kunstenaar. Omdat hun echtgenoten samen een advocatenkantoor hebben wisselen ze soms beleefdheden uit. Dan kondigen hun echtgenoten (Martin Sheen en Sam Waterston) tijdens een dinertje aan dat ze al twintig jaar een relatie hebben en willen trouwen, nu dat van de wet mag. Noodgedwongen moeten de twee vrouwen samenwerken en ook samenwonen in het gezamenlijke strandhuis van de twee echtparen. Sandra Heerma van Voss (NRC 13-7-'17): '(...) prachtige, baanbrekende ‘comedy-drama’ (...) irritatie en ongemak maken langzaam plaats voor genegenheid. Intussen komen grote onderwerpen voorbij. Homofobie, overspel, sex en masturbatie op latere leeftijd, euthanasie: geen controverse wordt geschuwd, …Lees verder

Over Jane Fonda

CC BY-SA 3.0 - Foto van/door Georges Biard

Jane Seymour Fonda (New York, 21 december 1937) is een Amerikaanse actrice. Ze is ook bekend als politiek activiste en fitnessgoeroe.

Biografie

Fonda komt uit een acteursfamilie. Ze is de dochter van Frances Ford Seymour, die zelfmoord pleegde toen Jane twaalf jaar oud was en de acteur Henry Fonda. Haar broer is acteur Peter Fonda en haar nichtje Bridget Fonda. Ze is vernoemd naar haar oma's achternaam 'Jayne', die was getrouwd met William Brace Fonda (°1879). De familie is afkomstig uit de plaats Fonda in de staat New York, gesticht door de Friese immigrant Douw Jellis Fonda (1700-1780).

Acteren

Als kind had ze niet veel belangstelling voor acteren, totdat ze in 1954 samen met haar vader een rol speelde in The Country Girl, een toneelstuk van de Omaha Community Theatre. Ze studeerde daarna kunst aan het Vassar College in New York. In 1958 ontmoette ze Lee Strasberg, waarna ze li…Lees verder op Wikipedia