Makkelijk lezen
Engels
Jack Morgan is een Amerikaanse oud-marinier en helikopterpiloot. Hij erft het succesvolle onderzoeksbureau van zijn vader. Al meteen moet hij drie ingewikkelde zaken oplossen. Met zwart-witillustraties en opdrachten. Vanaf ca. 13 jaar.
Titel
Private
Auteur
James Patterson Maxine Paetro
Bewerker
Nick Bullard
Illustrator
Kevin Hopgood
Taal
Engels
Uitgever
London: Penguin Books, 2019
63 p. : ill.
Aantekening
Vereenvoudigde uitgave (700 hoofdwoorden)
ISBN
9780241397701 (paperback)

Besprekingen

Een vereenvoudigde en bekorte versie van ‘Private’ van bestsellerauteur James Patterson (1947). Dit deel uit de 'Penguin Readers'* serie gaat over voormalig helikopterpiloot Jack Morgan die het beveiligings- en detectivebureau Private van zijn vader heeft overgenomen. Jack pakt het anders aan dan zijn vader en investeert in integriteit, bekwame medewerkers en de modernste apparatuur. Dan krijgt hij drie zaken tegelijk te behandelen: een seriemoordenaar, de moord op de vrouw van zijn beste vriend en fraude in de wereld van football. Maar Jack wordt gekweld door zijn oorlogstrauma en een geheimzinnige beller. Met opdrachten en ‘Before-, during- en after-reading questions’. De vetgedrukte woorden in de tekst worden in de woordenlijst verklaard. Achterin een code die toegang geeft tot de digitale en audio versie van het boek. Met zwart-witillustraties die goed bij het spannende verhaal passen. Niveau: onderbouw, level 2, A1+ (3.000-5.000 woorden). Vanaf ca. 13 jaar.

Over James Patterson

CC BY-SA 3.0 - Foto van/door Susan Solie-Patterson

James B. Patterson (Newburgh, Orange County, 22 maart 1947) is een Amerikaans auteur van voornamelijk thrillers.

Naast zijn bekendste reeksen Alex Cross en Women's Murder Club heeft hij veel losstaande boeken geschreven, zoals The Thomas Berryman Number uit 1976, waarmee hij de Edgar Allan Poe Award won voor beste debuut. Wereldwijd zijn van James Patterson meer dan 270 miljoen boeken verkocht. Ook zijn meerdere boeken van hem verfilmd.

Patterson woont in Palm Beach, Florida.

Bibliografie

Series

Alex Cross

  1. Along came a spider (1992); vertaald als Slaap kindje, slaap (1993) (ook vertaald als Op zoek naar Maggie Rose) - verfilmd als Along Came a Spider
  2. Kiss the girls (1994); Meisjes plagen (1995) (ook vertaald als De Regels van het Huis) - verfilmd als Kiss the Girls
  3. Jack and Jill (1996…Lees verder op Wikipedia

Suggesties