Boek
Engels
Detective Lindsey Boxer krijgt te maken met de moord op een moeder en haar baby, terwijl diezelfde nacht ook de vrouw van een bekende acteur wordt vermoord.
Titel
9th judgement
Auteur
James Patterson Maxine Paetro
Uniforme titel
The 9th judgment
Taal
Engels
Uitgever
London: Arrow, 2011
455 p.
ISBN
9780099549529

Andere talen:

Besprekingen

Een moeder en haar baby worden doogeschoten in een winkelcentrum. De enige aanwijzing voor detective Lindsay Boxer is een cryptische, met lipstick geschreven boodschap. Dezelfde nacht wordt de vrouw van een bekende acteur vermoord, ogenschijnlijk door een juwelendief die al enige tijd actief is in San Fransisco. Terwijl Boxer en haar team dit onderzoeken, worden er nog meer winkelende moeders met kinderen geëxecuteerd. Spannend, makkelijk leesbaar verhaal, opgedeeld in korte hoofdstukken. Dit is het negende deel in de Women’s Murder Club-reeks, waar in de loop der delen leden weggegaan en bijgekomen zijn. Niettemin weer een vertrouwde cast voor fans. Twee verhaallijnen zijn standaard in de serie en ze komen ook nu weer samen aan het eind. De laatste hoofdstukken bieden nodeloos opgeklopte spanning die niets aan het verhaal toevoegt. Patterson publiceerde vele series, de meeste elk met hun eigen co-auteur. Gewoon lekker leesvoer. Pocket met ruime druk.

Over James Patterson

CC BY-SA 3.0 - Foto van/door Susan Solie-Patterson

James B. Patterson (Newburgh, Orange County, 22 maart 1947) is een Amerikaans auteur van voornamelijk thrillers.

Naast zijn bekendste reeksen Alex Cross en Women's Murder Club heeft hij veel losstaande boeken geschreven, zoals The Thomas Berryman Number uit 1976, waarmee hij de Edgar Allan Poe Award won voor beste debuut. Wereldwijd zijn van James Patterson meer dan 270 miljoen boeken verkocht. Ook zijn meerdere boeken van hem verfilmd.

Patterson woont in Palm Beach, Florida.

Bibliografie

Series

Alex Cross

  1. Along came a spider (1992); vertaald als Slaap kindje, slaap (1993) (ook vertaald als Op zoek naar Maggie Rose) - verfilmd als Along Came a Spider
  2. Kiss the girls (1994); Meisjes plagen (1995) (ook vertaald als De Regels van het Huis) - verfilmd als Kiss the Girls
  3. Jack and Jill (1996…Lees verder op Wikipedia