Boek
Engels
Brandstichtingen met dodelijke afloop en een verdwenen jongeman eisen de volle aandacht van een jonge politievrouw en haar uitgebreide vriendenkring.
Extra onderwerp
DET, Detective
Titel
7th heaven
Auteur
James Patterson 1947- Maxine Paetro
Taal
Engels
Uitgever
London: Century, 2008
377 p.
ISBN
9781846052514

Andere talen:

Besprekingen

Terwijl San Francisco wordt geteisterd door onverklaarbare brandstichtingen waarbij rijke huiseigenaren het leven laten, verdwijnt een jongeman spoorloos na een bezoek aan een prostituee. De vrouwelijke politiefunctionaris die op de zaak is gezet, concentreert zich op de brandstichtingen nadat ze de verdachte prostituee zonder succes voor de rechter bracht. Het moedig verzet van een slachtoffer leidt tenslotte tot het vinden van de misdadigers en bovendien krijgt de lezer de oplossing voor het raadsel van de verdwenen jongeman. Een fantasievolle speurdersroman vol tempo, opgebouwd in 125 korte hoofdstukjes en geschreven door twee auteurs. Spanning over de niet te bevroeden plot en kijkjes in het privéleven van de hoofdpersoon houden de aandacht gevangen. Geen uitschieter maar wel een zeer onderhoudend verhaal. De witte kaft is geïllustreerd met een in bloed geschreven titel, de naam van de auteur in opgelegde zwarte letters en die van de co-auteur in kleinere grijze. Grote letter.

Over James Patterson

CC BY-SA 3.0 - Foto van/door Susan Solie-Patterson

James B. Patterson (Newburgh, Orange County, 22 maart 1947) is een Amerikaans auteur van voornamelijk thrillers.

Naast zijn bekendste reeksen Alex Cross en Women's Murder Club heeft hij veel losstaande boeken geschreven, zoals The Thomas Berryman Number uit 1976, waarmee hij de Edgar Allan Poe Award won voor beste debuut. Wereldwijd zijn van James Patterson meer dan 270 miljoen boeken verkocht. Ook zijn meerdere boeken van hem verfilmd.

Patterson woont in Palm Beach, Florida.

Bibliografie

Series

Alex Cross

  1. Along came a spider (1992); vertaald als Slaap kindje, slaap (1993) (ook vertaald als Op zoek naar Maggie Rose) - verfilmd als Along Came a Spider
  2. Kiss the girls (1994); Meisjes plagen (1995) (ook vertaald als De Regels van het Huis) - verfilmd als Kiss the Girls
  3. Jack and Jill (1996…Lees verder op Wikipedia

Suggesties