Boek Nederlands

Roodkapje

Jacob Grimm (auteur), Wilhelm Grimm (auteur), Debbie Lavreys (illustrator)

Roodkapje

Jacob Grimm (auteur), Wilhelm Grimm (auteur), Debbie Lavreys (illustrator)
  • Vanaf 3-5 jaar
Genre:
Prentenboek met een bewerking van het bekende sprookje met veel geschilderde illustraties in heldere kleuren en een korte tekst. Vanaf ca. 4 jaar.
Extra onderwerp
roodkapje SPR
Titel
Roodkapje / de gebroeders Grimm ; ill. Debbie Lavreys
Auteur
Jacob Grimm Wilhelm Grimm
Illustrator
Debbie Lavreys
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Duits
Oorspr. titel
Rotkäppchen
Uitgever
Hasselt: Clavis, 2007
[28] p. : ill.
ISBN
9789044807110

Ook in de collectie als:

Boek: Nederlands (andere uitgaves)

Besprekingen

Prentenboek met een bewerking van het bekende sprookje van Roodkapje. Het verhaal wordt precies verteld zoals het algemeen bekend staat. De teksten staan in of naast de illustratie en zijn in een vlotte stijl geschreven, waardoor ze plezierig voor te lezen zijn. Ze zijn gezet in een grote letter, waarbij de eerste letter extra zwierig is afgedrukt. De sfeervolle illustraties, die een of twee pagina's beslaan, maken het boek aantrekkelijk. Ze geven een mooi beeld van het verhaal. Daardoor is de uitgave van het bekende sprookje de moeite waard om samen bekijken en om voor te lezen aan kinderen vanaf ca. 5 jaar. Tegelijk verscheen van dezelfde auteur 'Het meisje met de zwavelstokjes'*.

Roodkapje

Het bekende sprookje van Roodkapje wordt hier vrij getrouw, maar ook weinig opmerkelijk, naverteld. De tekst klinkt af en toe gedragen en plechtig, bv. Roodkapje was omgeven door de mooiste bloemen die ze ooit had gezien. Elders klinkt het dan weer veel moderner: Dan kon hij eerst de oude vrouw opeten en als toetje het jonge meisje, dacht hij. De eerder gestileerde illustraties zijn hedendaags en mooi maar voegen weinig toe aan de tekst.