Boek
Nederlands
Titel
Valstrik
Auteur
Ian Rankin
Vertaler
Rob Kuitenbrouwer Frank Lekens
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
The falls
Editie
1
Uitgever
Amsterdam: Luitingh, 2009
447 p.
ISBN
9789024529056 (paperback)
Andere talen:

Besprekingen

Inspecteur Rebus en rechercheur Siobhan Clarke gaan op zoek naar de verdwenen bankiersdochter Philippa (Flip), studente aan de universiteit van Edinburgh. Haar vriend lijkt de enige verdachte, verder zijn er twee aanwijzingen: een miniatuur lijkkist met een houten poppetje erin dat gevonden wordt in Flips geboortedorp The Falls, en raadselachtige mails op haar computer die leiden naar een online rollenspel. Rebus gaat achter het lijkkistje aan en ontdekt al gauw dat er meer van zijn. Siobhan doet onderzoek naar het internetrollenspel en de geheimzinnige quizmaster erachter. Een gevaarlijke bezigheid, en wie volgt nu het goede spoor? Spannende, goed geschreven misdaadroman met een intrigerende plot, mooie dialogen en zoals altijd sfeervolle beelden van Edinburgh. Naast de eigenzinnige, sympathieke Rebus staat dit keer ook Siobhan volop in de schijnwerpers. Een nog niet eerder vertaald deel, oorspronkelijk verschenen in 2001, uit de inmiddels afgesloten Rebus-reeks. Rankin behoort tot d…Lees verder

Over Ian Rankin

CC BY 3.0 - Foto van/door TimDuncan

Ian Rankin (Fife, 28 april 1960) is een Schotse schrijver van detectiveromans.

Rankin is vooral bekend als schrijver van een zich in Edinburgh afspelende reeks misdaadromans met inspecteur John Rebus in de hoofdrol. Een aantal van deze boeken is bewerkt voor de televisie, met John Hannah en Ken Stott (vanaf 2006) als vertolker van het personage van Rebus.

Biografie

Ian Rankin komt voor in McCall Smithss boek “44 Scotland Street” uit 2004.

Rankin heeft bekendgemaakt dat hij na het schrijven van zijn laatste Rebus boek, in november 2006, gaat beginnen aan het meerdelige stripverhaal Hellblazer.

Persoonlijk

Ian Rankin woont in Edinburgh met zijn vrouw, die hij leerde kennen op de universiteit en waar hij in 1986 mee trouwde, en hun twee zonen.

Ze woonden een aantal jaren in de wijk Merchiston/Morningside, vlakbij auteurs als JK Rowling, Alexander McCall Smith…Lees verder op Wikipedia