Boek
Engels

The naming of the dead

Ian Rankin (auteur)

The naming of the dead

In de reeks:
Genre:
Tegen de achtergrond van de G-8 conferentie lost John Rebus een aantal gerelateerde moorden op.
Extra onderwerp
DET, Detective, Thrillers
Titel
The naming of the dead
Auteur
Ian Rankin
Taal
Engels
Uitgever
London: Orion, 2006
420 p.
ISBN
0-7528-6858-6 0-7528-6859-4 9780752868585 9780752868592
Andere talen:

Besprekingen

Begin juli 2005 zijn het drukke dagen voor de Edinburghse politie: een grote demonstratie en de G-8 conferentie in Gleneagles. John Rebus wordt door zijn superieuren op de achtergrond gehouden. Zijn rust wordt onderbroken door de dood van een staatssecretaris die van het kasteel valt. Geduwd of gesprongen? Bovendien lijkt er een seriemoordenaar actief geweest te zijn. Rebus wordt stevig tegengewerkt door zijn bazen en de geheime diensten. Bovendien lijken er veel mensen niet wie of wat ze lijken. Langzaam ontvouwt zich een verband tussen de dood van de politicus en de andere moorden, en er presenteert zich wel een heel verrassende dader. Dit is de zeventiende roman in de hooggeprezen Rebus-reeks, geschreven door de Schotse grootmeester van het genre: een opwindende mix van fictie en realiteit. Soms wat lastig Engels en rauwe humor, al staan er geen krachttermen in de dialogen, noch expliciete seks. Mooie leesbare letter.

Over Ian Rankin

CC BY 3.0 - Foto van/door TimDuncan

Ian Rankin (Fife, 28 april 1960) is een Schotse schrijver van detectiveromans.

Rankin is vooral bekend als schrijver van een zich in Edinburgh afspelende reeks misdaadromans met inspecteur John Rebus in de hoofdrol. Een aantal van deze boeken is bewerkt voor de televisie, met John Hannah en Ken Stott (vanaf 2006) als vertolker van het personage van Rebus.

Biografie

Ian Rankin komt voor in McCall Smithss boek “44 Scotland Street” uit 2004.

Rankin heeft bekendgemaakt dat hij na het schrijven van zijn laatste Rebus boek, in november 2006, gaat beginnen aan het meerdelige stripverhaal Hellblazer.

Persoonlijk

Ian Rankin woont in Edinburgh met zijn vrouw, die hij leerde kennen op de universiteit en waar hij in 1986 mee trouwde, en hun twee zonen.

Ze woonden een aantal jaren in de wijk Merchiston/Morningside, vlakbij auteurs als JK Rowling, Alexander McCall Smith…Lees verder op Wikipedia