Boek
Nederlands
Andere formaten
Toegankelijke formaten:

Lazarus

Ian Rankin (auteur)
+1
Lazarus
×
Lazarus Lazarus
In de reeks:
Genre:
Titel
Lazarus
Auteur
Ian Rankin
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
Resurrection men
Uitgever
Amsterdam: Luitingh, 2007
414 p.
ISBN
9789024556441

Andere formaten:

Toegankelijke formaten:

Besprekingen

Na een incident moet inspecteur Rebus met andere collega’s terug naar de politieschool voor bijscholing; hier moeten ze samen oude zaken oplossen. Rebus echter heeft de opdracht zijn collega’s te bespioneren omdat dezen van heling verdacht worden. Tijdens het onderzoek komen ook bepaalde daden van Rebus aan het licht en hij voelt zich bedreigd. Intussen probeert zijn opvolgster een andere zaak op te lossen; Rebus bemoeit zich hier steeds mee. Dertiende deel uit de serie politiethrillers rond de Schotse inspecteur Rebus van de politie in Edinburgh. De politie houdt er soms nogal onorthodoxe handelingen op na; onderling bestaat er veel jaloezie en wedijver. Bovendien blijkt het moeilijk om naast het politiewerk nog een privé-leven te hebben. Het verhaal, dat mede door het grote aantal personages en de vele dialogen in het begin wat ingewikkeld is, blijft spannend; de ontknoping komt pas op de laatste bladzijde. Kleine druk.

Over Ian Rankin

CC BY 3.0 - Foto van/door TimDuncan

Ian Rankin (Fife, 28 april 1960) is een Schotse schrijver van detectiveromans.

Rankin is vooral bekend als schrijver van een zich in Edinburgh afspelende reeks misdaadromans met inspecteur John Rebus in de hoofdrol. Een aantal van deze boeken is bewerkt voor de televisie, met John Hannah en Ken Stott (vanaf 2006) als vertolker van het personage van Rebus.

Biografie

Ian Rankin komt voor in McCall Smithss boek “44 Scotland Street” uit 2004.

Rankin heeft bekendgemaakt dat hij na het schrijven van zijn laatste Rebus boek, in november 2006, gaat beginnen aan het meerdelige stripverhaal Hellblazer.

Persoonlijk

Ian Rankin woont in Edinburgh met zijn vrouw, die hij leerde kennen op de universiteit en waar hij in 1986 mee trouwde, en hun twee zonen.

Ze woonden een aantal jaren in de wijk Merchiston/Morningside, vlakbij auteurs als JK Rowling, Alexander McCall Smith…Lees verder op Wikipedia