Boek
Nederlands

Laatste ronde

Ian Rankin (auteur)
+1
Laatste ronde
×
Laatste ronde Laatste ronde

Laatste ronde

In de reeks:
Genre:
Titel
Laatste ronde
Auteur
Ian Rankin
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
Exit music
Uitgever
Amsterdam: Luitingh, 2008
431 p.
ISBN
9789024528530

Besprekingen

Zeventiende, volgens de schrijver laatste deel van de Rebus-serie. Rankin laat zijn Rebus-verhalen in de ‘echte tijd’ spelen, de Edinburghse inspecteur is inmiddels bijna zestig en dus wordt het tijd voor pensioen. Maar vlak daarvoor krijgen Rebus en zijn collega Siobhan Clarke nog een pittige zaak. Een dissidente Russische dichter wordt dood gevonden, is het een uit de hand gelopen straatroof? Rebus denkt van niet, zeker niet als blijkt dat een oude bekende, de beruchte crimineel Big Ger Cafferty, vlak daarvoor nog wat met de dichter gedronken heeft. In de stad is ook een delegatie Russische zakenlieden neergestreken, goed voor de Schotse economie, dus de autoriteiten willen de zaak snel en geruisloos afgehandeld hebben. Rebus ligt dwars, wordt geschorst maar gaat natuurlijk verder met het onderzoek. Ondertussen wordt in Londen de Rus Litvinenko vergiftigd… Mooie, spannende en sfeervolle misdaadroman. De veelvoudig bekroonde misdaadauteur deed Rebus in de afgelopen twintig jaar uitgr…Lees verder

Over Ian Rankin

CC BY 3.0 - Foto van/door TimDuncan

Ian Rankin (Fife, 28 april 1960) is een Schotse schrijver van detectiveromans.

Rankin is vooral bekend als schrijver van een zich in Edinburgh afspelende reeks misdaadromans met inspecteur John Rebus in de hoofdrol. Een aantal van deze boeken is bewerkt voor de televisie, met John Hannah en Ken Stott (vanaf 2006) als vertolker van het personage van Rebus.

Biografie

Ian Rankin komt voor in McCall Smithss boek “44 Scotland Street” uit 2004.

Rankin heeft bekendgemaakt dat hij na het schrijven van zijn laatste Rebus boek, in november 2006, gaat beginnen aan het meerdelige stripverhaal Hellblazer.

Persoonlijk

Ian Rankin woont in Edinburgh met zijn vrouw, die hij leerde kennen op de universiteit en waar hij in 1986 mee trouwde, en hun twee zonen.

Ze woonden een aantal jaren in de wijk Merchiston/Morningside, vlakbij auteurs als JK Rowling, Alexander McCall Smith…Lees verder op Wikipedia