Laat maar bloeden

Ian Rankin (auteur)

Laat maar bloeden

In de reeks:
Genre:
De Schotse inspecteur Rebus uit Edinburgh zet graag ergens zijn tanden in en laat zich niet gauw afschepen, dus een verzoek van bovenaf om een nog lopend onderzoek te laten rusten, werkt averechts.
Titel
Laat maar bloeden
Auteur
Ian Rankin
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
Let it bleed
Uitgever
Amsterdam: Luitingh-Sijthoff, 2003
334 p.
ISBN
90-245-4294-4

Andere formaten:

Besprekingen

De eigengereide Schotse inspecteur Rebus uit Edinburgh zet graag ergens zijn tanden in en laat zich niet gauw afschepen, dus een verzoek van bovenaf om een nog lopend onderzoek te laten rusten, werkt averechts. Het begint allemaal op een gure, winterse avond als de twee in het nauw gedreven jonge kidnappers van de dochter van de burgemeester zelfmoord plegen. Waarom? En is de dochter van de burgemeester wel gekidnapt of is ze weggelopen? Vervolgens pleegt een net vrijgelaten verkrachter in het bijzijn van een gemeenteraadslid zelfmoord. Wat heeft het allemaal met elkaar te maken en waarom mag Rebus de zaak niet tot op de bodem uitzoeken? Belangrijke politici blijken van alles te verbergen te hebben en boven de wet te staan. Een nieuwe goed geschreven, sfeervolle en harde politiethriller over de karaktervolle inspecteur Rebus. Ian Rankin (1960) wordt tot de beste Britse misdaadauteurs gerekend. Zijn werk werd al meermalen bekroond. Een aantal van zijn dertien 'nouveau-noir'-thrillers o…Lees verder

Over Ian Rankin

CC BY 3.0 - Foto van/door TimDuncan

Ian Rankin (Fife, 28 april 1960) is een Schotse schrijver van detectiveromans.

Rankin is vooral bekend als schrijver van een zich in Edinburgh afspelende reeks misdaadromans met inspecteur John Rebus in de hoofdrol. Een aantal van deze boeken is bewerkt voor de televisie, met John Hannah en Ken Stott (vanaf 2006) als vertolker van het personage van Rebus.

Biografie

Ian Rankin komt voor in McCall Smithss boek “44 Scotland Street” uit 2004.

Rankin heeft bekendgemaakt dat hij na het schrijven van zijn laatste Rebus boek, in november 2006, gaat beginnen aan het meerdelige stripverhaal Hellblazer.

Persoonlijk

Ian Rankin woont in Edinburgh met zijn vrouw, die hij leerde kennen op de universiteit en waar hij in 1986 mee trouwde, en hun twee zonen.

Ze woonden een aantal jaren in de wijk Merchiston/Morningside, vlakbij auteurs als JK …Lees verder op Wikipedia