Boek
Engels

In a house of lies

Ian Rankin (auteur)

In a house of lies

In de reeks:
Genre:
Als de Schotse politie de overblijfselen vindt van een al jarenlange vermiste man, blijkt dat op het onderzoek naar hem destijds nogal wat aan te merken is.
Extra onderwerp
Thrillers
Titel
In a house of lies
Auteur
Ian Rankin
Taal
Engels
Uitgever
London: Orion, 2019
428 p.
ISBN
9781409176909 (paperback)
Andere talen:

Besprekingen

Vier jochies vinden in de uitgestrekte bossen van Schotland een autowrak. Nieuwsgierig als ze zijn doorzoeken ze de wagen en vinden tot hun grote schrik een skelet in de kofferbak. Inspecteur Siobhan Clarke wordt met een aantal collega’s op de zaak gezet en al gauw blijken de botten van Stuart Bloom te zijn. Een privédetective die al jaren vermist is. Maar wat schrijnender is, de plaats waar Bloom gevonden is, is destijds door de politie grondig doorzocht. Of toch niet zo grondig? Siobhan krijgt hulp van de gepensioneerde agent John Rebus. Die maakte destijds ook deel uit van het team dat op de vermissing van Bloom was gezet. En als Siobhan op steeds meer corrupte praktijken van dat team stuit, vraagt ze zich af in hoeverre Rebus daar in is meegegaan. Meesterverteller Rankin (1960) bouwt weer op ingenieuze wijze het verhaal op met veel aandacht voor de karakters, onderhuidse spanning en plots die krakend inslaan. Rankin behoeft geen aanbeveling, lezers zullen ook dit keer niet worden …Lees verder

Over Ian Rankin

CC BY 3.0 - Foto van/door TimDuncan

Ian Rankin (Fife, 28 april 1960) is een Schotse schrijver van detectiveromans.

Rankin is vooral bekend als schrijver van een zich in Edinburgh afspelende reeks misdaadromans met inspecteur John Rebus in de hoofdrol. Een aantal van deze boeken is bewerkt voor de televisie, met John Hannah en Ken Stott (vanaf 2006) als vertolker van het personage van Rebus.

Biografie

Ian Rankin komt voor in McCall Smithss boek “44 Scotland Street” uit 2004.

Rankin heeft bekendgemaakt dat hij na het schrijven van zijn laatste Rebus boek, in november 2006, gaat beginnen aan het meerdelige stripverhaal Hellblazer.

Persoonlijk

Ian Rankin woont in Edinburgh met zijn vrouw, die hij leerde kennen op de universiteit en waar hij in 1986 mee trouwde, en hun twee zonen.

Ze woonden een aantal jaren in de wijk Merchiston/Morningside, vlakbij auteurs als JK …Lees verder op Wikipedia