Boek
Nederlands

In het duister

Ian Rankin (auteur)
+1
In het duister
×
In het duister In het duister

In het duister

In de reeks:
Genre:
Door zijn eigenzinnige manier van werken ontdekt een inspecteur van de Schotse politie dat enkele moorden verband houden met elkaar.
Titel
In het duister
Auteur
Ian Rankin
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
Set in darkness
Uitgever
Amsterdam: Luitingh, 2009
464 p.
ISBN
9789024529049
Andere talen:

Besprekingen

Drie zaken houden inspecteur Rebus uit Edinburgh bezig: de vondst van een ingemetseld lijk in Queensberry House waar het net in ere herstelde Schotse Parlement zal worden gehuisvest, de moord op een Schots parlementslid in spe, en de zelfmoord van een zwerver met een vette bankrekening. Rebus worstelt verder met de whiskyfles en zijn persoonlijke problemen, maakt ruzie met de jonge carrièrejager die de zaak van het vermoorde parlementslid onderzoekt, en gaat verder zoals gewoonlijk zijn eigen gang. In 2008 verscheen ‘Laatste ronde’, het 17e en volgens de auteur laatste Rebus-verhaal. De Nederlandse uitgever brengt ze echter in een andere volgorde uit, dit is nummer 11 in de serie en Rebus gaat dus terug in de tijd. Dat maakt het soms wat lastig om de persoonlijke ontwikkelingen van Rebus en de andere vaste personages te volgen. Dat daargelaten is het weer een spannende, sfeervolle thriller van een van de beste hedendaagse misdaadauteurs. Rebus staat als een huis, en verder valt er te …Lees verder

Over Ian Rankin

CC BY 3.0 - Foto van/door TimDuncan

Ian Rankin (Fife, 28 april 1960) is een Schotse schrijver van detectiveromans.

Rankin is vooral bekend als schrijver van een zich in Edinburgh afspelende reeks misdaadromans met inspecteur John Rebus in de hoofdrol. Een aantal van deze boeken is bewerkt voor de televisie, met John Hannah en Ken Stott (vanaf 2006) als vertolker van het personage van Rebus.

Biografie

Ian Rankin komt voor in McCall Smithss boek “44 Scotland Street” uit 2004.

Rankin heeft bekendgemaakt dat hij na het schrijven van zijn laatste Rebus boek, in november 2006, gaat beginnen aan het meerdelige stripverhaal Hellblazer.

Persoonlijk

Ian Rankin woont in Edinburgh met zijn vrouw, die hij leerde kennen op de universiteit en waar hij in 1986 mee trouwde, en hun twee zonen.

Ze woonden een aantal jaren in de wijk Merchiston/Morningside, vlakbij auteurs als JK Rowling, Alexander McCall Smith…Lees verder op Wikipedia