Boek
Nederlands

Gedenk de doden

Ian Rankin (auteur)
+1
Gedenk de doden
×
Gedenk de doden Gedenk de doden

Gedenk de doden

In de reeks:
Genre:
Tegen de achtergrond van de G-8 conferentie krijgt inspecteur John Rebus van de politie in Edinburgh te maken met een aantal moorden die iets met elkaar gemeen hebben.
Titel
Gedenk de doden
Auteur
Ian Rankin
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
The naming of the dead
Uitgever
Amsterdam: Luitingh, 2007
446 p.
ISBN
9789024508747
Andere talen:

Besprekingen

Thriller in een serie rond inspecteur John Rebus en zijn collega, brigadier Siobhan Clarke. Het is juli 2005 en de wereldleiders hebben zich verzameld in het Schotse Gleneagles voor de G8 conferentie. Dat betekent een drukke tijd voor de Edinburghse politie en hun assisterende collega's van elders. Er vinden protestmarsen en demonstraties plaats. Rebus echter wordt door zijn superieuren op de achtergrond gehouden. Zijn rust wordt onderbroken door de dood van een parlementslid die van het Edinburgh Castle is gevallen: geduwd of gesprongen? Bovendien lijkt er een seriemoordenaar actief te zijn. Rebus wordt stevig tegengewerkt door zijn bazen en de geheime diensten. Bovendien zijn veel mensen niet wie of wat ze lijken. Langzaam ontvouwt zich een verband tussen de dood van de politicus en de andere moorden. Dit deel in de hooggeprezen Rebus-reeks is een opwindende mix van fictie en realiteit. De Schotse auteur (1960) wordt gerekend tot de beste misdaadauteurs van Groot-Brittannië. Enkele …Lees verder

Over Ian Rankin

CC BY 3.0 - Foto van/door TimDuncan

Ian Rankin (Fife, 28 april 1960) is een Schotse schrijver van detectiveromans.

Rankin is vooral bekend als schrijver van een zich in Edinburgh afspelende reeks misdaadromans met inspecteur John Rebus in de hoofdrol. Een aantal van deze boeken is bewerkt voor de televisie, met John Hannah en Ken Stott (vanaf 2006) als vertolker van het personage van Rebus.

Biografie

Ian Rankin komt voor in McCall Smithss boek “44 Scotland Street” uit 2004.

Rankin heeft bekendgemaakt dat hij na het schrijven van zijn laatste Rebus boek, in november 2006, gaat beginnen aan het meerdelige stripverhaal Hellblazer.

Persoonlijk

Ian Rankin woont in Edinburgh met zijn vrouw, die hij leerde kennen op de universiteit en waar hij in 1986 mee trouwde, en hun twee zonen.

Ze woonden een aantal jaren in de wijk Merchiston/Morningside, vlakbij auteurs als JK Rowling, Alexander McCall Smith…Lees verder op Wikipedia