Boek
Engels

The falls

Ian Rankin (auteur)
Wanneer een vermiste bankiersdochter vermoord blijkt te zijn, vindt inspecteur Rebus een aanwijzing in het spel dat ze op het internet speelde.
Titel
The falls
Auteur
Ian Rankin
Taal
Engels
Uitgever
London: Orion, 2001
479 p.
ISBN
0-75284-318-4
Andere talen:

Besprekingen

Flip, studente en dochter van een bankier, verdwijnt. DI Rebus en DC Siobhan Clarke krijgen de zaak. Rebus speelt geen glansrol maar heeft intuïtie; kennis en bewijs worden door anderen geleverd. Mini-lijkkistjes met poppetjes voeren Rebus' nieuwe vriendin, curator van een museum, naar een dader. Een spel op Internet leidt Siobhan naar de moordenaar van Flip. Dit is al nr. 15 in de Rebus-reeks van Rankin. Ze spelen in en om Edinburgh. In dit boek werd Rankin gemotiveerd door de geschiedenis: Burke & Hare (leveranciers van lijken), de Arthur's Seat lijkkisten en dubieuze pathologen. Ook is er aandacht voor de moderne musicscene. Naast de whisky innemende Rebus hebben meer dames een inbreng, al is hij ten slotte toch de man die de dame in nood redt. Rebus is een detective van naam. Dit voorjaar zullen er in de UK weer films over hem op televisie komen. Ondanks wijdlopigheid toch een goed leesbaar en genietbaar boek, speciaal voor hen die Edinburgh kennen, hoewel Rankin tot slot cynisch …Lees verder

Over Ian Rankin

CC BY 3.0 - Foto van/door TimDuncan

Ian Rankin (Fife, 28 april 1960) is een Schotse schrijver van detectiveromans.

Rankin is vooral bekend als schrijver van een zich in Edinburgh afspelende reeks misdaadromans met inspecteur John Rebus in de hoofdrol. Een aantal van deze boeken is bewerkt voor de televisie, met John Hannah en Ken Stott (vanaf 2006) als vertolker van het personage van Rebus.

Biografie

Ian Rankin komt voor in McCall Smithss boek “44 Scotland Street” uit 2004.

Rankin heeft bekendgemaakt dat hij na het schrijven van zijn laatste Rebus boek, in november 2006, gaat beginnen aan het meerdelige stripverhaal Hellblazer.

Persoonlijk

Ian Rankin woont in Edinburgh met zijn vrouw, die hij leerde kennen op de universiteit en waar hij in 1986 mee trouwde, en hun twee zonen.

Ze woonden een aantal jaren in de wijk Merchiston/Morningside, vlakbij auteurs als JK Rowling, Alexander McCall Smith…Lees verder op Wikipedia