Boek
Nederlands

Een kwestie van bloed

Ian Rankin (auteur)

Een kwestie van bloed

In de reeks:
Genre:
Inspecteur John Rebus onderzoekt de moord op twee jongens op een school bij Edinburgh, maar wordt ook zelf onderwerp van onderzoek wanneer hij wordt verdacht van betrokkenheid bij de dood van een stalker.
Titel
Een kwestie van bloed
Auteur
Ian Rankin
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
A question of blood
Uitgever
Amsterdam: Luitingh, 2008
414 p.
ISBN
9789024556342
Andere talen:

Besprekingen

Op een particuliere school, even ten noorden van Edinburgh, zijn twee 17-jarige jongens doodgeschoten. De dader is een ex-soldaat; na de moordpartij heeft hij de hand aan zichzelf geslagen. Inspecteur John Rebus, die zelf ook een militaire achtergrond heeft, en zijn collega Siobhan Clarke onderzoeken de zaak. Die wordt gecompliceerd door het feit dat Siobhan lastiggevallen werd door een stalker, die bij een brand om het leven gekomen is. En John Rebus heeft zijn handen verbrand. Vandaar een intern onderzoek naar de handel en wandel van Rebus die niet echt van plan is mee te werken en zijn onderzoek naar de schietpartij voortzet. Goedgeschreven, sfeervolle thriller in de veelgeprezen reeks rond inspecteur Rebus. De Schotse misdaadauteur (1960) kreeg voor dit boek vijf sterren op de site Crimezone.nl (‘Meeslepend als altijd’). Van de Rebus-reeks is ook een televisieserie gemaakt. Met een voorwoord van de auteur. Kleine druk. www.ianrankin.net.

Over Ian Rankin

CC BY 3.0 - Foto van/door TimDuncan

Ian Rankin (Fife, 28 april 1960) is een Schotse schrijver van detectiveromans.

Rankin is vooral bekend als schrijver van een zich in Edinburgh afspelende reeks misdaadromans met inspecteur John Rebus in de hoofdrol. Een aantal van deze boeken is bewerkt voor de televisie, met John Hannah en Ken Stott (vanaf 2006) als vertolker van het personage van Rebus.

Biografie

Ian Rankin komt voor in McCall Smithss boek “44 Scotland Street” uit 2004.

Rankin heeft bekendgemaakt dat hij na het schrijven van zijn laatste Rebus boek, in november 2006, gaat beginnen aan het meerdelige stripverhaal Hellblazer.

Persoonlijk

Ian Rankin woont in Edinburgh met zijn vrouw, die hij leerde kennen op de universiteit en waar hij in 1986 mee trouwde, en hun twee zonen.

Ze woonden een aantal jaren in de wijk Merchiston/Morningside, vlakbij auteurs als JK …Lees verder op Wikipedia