Boek
Engels

Doors open

Ian Rankin (auteur)
Een rijke man die zich verveelt laat zich overhalen om mee te werken aan een kunstroof, maar raakt verstrikt in een web van bedrog en geweld.
Onderwerp
Kunstdiefstal
Extra onderwerp
Avontuur/thriller/spionage
Titel
Doors open
Auteur
Ian Rankin
Taal
Engels
Uitgever
London: Orion, 2009
328 p.
ISBN
9781409102748 (paperback)
Andere talen:

Besprekingen

Mike Mackenzie is schatrijk en zou tevreden moeten zijn, hij verveelt zich echter. Dan laat hij zich verleiden mee te werken aan een kunstroof. Het plan lijkt waterdicht, maar dan raakt Mike verstrikt in een web van bedrog en geweld. Hij ontkomt zelfs ternauwernood aan de dood. Deze thriller heeft weer alle kenmerken van een Rankin, een goed geconstrueerde plot en overtuigende personages tegen de achtergrond van zaken en gebeurtenissen die typisch zijn voor Edinburgh (eigenlijk ook een soort personage bij Rankin). Halverwege lijkt het verhaal wat in te zakken, maar dat wordt ruimschoots gecompenseerd door het hoge tempo in de tweede helft. Aardig einde. Zeker niet Rankins beste, maar beslist onderhoudend. Pocket met vrij kleine druk en bindmarge.

Over Ian Rankin

CC BY 3.0 - Foto van/door TimDuncan

Ian Rankin (Fife, 28 april 1960) is een Schotse schrijver van detectiveromans.

Rankin is vooral bekend als schrijver van een zich in Edinburgh afspelende reeks misdaadromans met inspecteur John Rebus in de hoofdrol. Een aantal van deze boeken is bewerkt voor de televisie, met John Hannah en Ken Stott (vanaf 2006) als vertolker van het personage van Rebus.

Biografie

Ian Rankin komt voor in McCall Smithss boek “44 Scotland Street” uit 2004.

Rankin heeft bekendgemaakt dat hij na het schrijven van zijn laatste Rebus boek, in november 2006, gaat beginnen aan het meerdelige stripverhaal Hellblazer.

Persoonlijk

Ian Rankin woont in Edinburgh met zijn vrouw, die hij leerde kennen op de universiteit en waar hij in 1986 mee trouwde, en hun twee zonen.

Ze woonden een aantal jaren in de wijk Merchiston/Morningside, vlakbij auteurs als JK Rowling, Alexander McCall Smith…Lees verder op Wikipedia