Boek
Nederlands

De rechtelozen

Ian Rankin (auteur)
+1
De rechtelozen
×
De rechtelozen De rechtelozen

De rechtelozen

In de reeks:
Genre:
De Schotse politieman John Rebus en zijn medewerkers verdiepen zich in hedendaags Edinburgh in diverse misdaden, die verband lijken te houden met mensensmokkel en moderne slavernij.
Titel
De rechtelozen
Auteur
Ian Rankin
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
Fleshmarket close
Uitgever
Amsterdam: Luitingh, 2006
430 p.
ISBN
90-245-5474-8

Besprekingen

Thriller met de Schotse inspecteur John Rebus en zijn collega, brigadier Siobhan Clarke, bekend uit eerdere boeken van Ian Rankin, in de hoofdrollen. Het duo is naar een ander kantoor verhuisd en krijgt, tegen de suggestief opgeroepen achtergronden van o.m. een achterstandswijk, het nachtleven en de rassenhaat in hedendaags Edinburgh, te maken met diverse zaken, zoals de moord op een illegaal, de vondst van skeletten en de moord op een schandelijk snel vrijgekomen verkrachter. De karakters en de levensstijl van de speurders en talrijke andere figuren zijn ijzersterk beschreven, evenals de schokkende schildering van het harde lot van illegalen en afgewezen asielzoekers die machteloos zijn overgeleverd aan mensensmokkelaars, vreemdelingenpolitie en slavenhouders, in het bijzonder de vrouwen en kinderen. Het boek kreeg van VN's Detective & Thrillergids 2006 drie sterren en van de site Crimezone.nl vijf sterren. Ian Rankin (1960) wordt gerekend tot de beste misdaadauteurs van Groot-Britta…Lees verder

Over Ian Rankin

CC BY 3.0 - Foto van/door TimDuncan

Ian Rankin (Fife, 28 april 1960) is een Schotse schrijver van detectiveromans.

Rankin is vooral bekend als schrijver van een zich in Edinburgh afspelende reeks misdaadromans met inspecteur John Rebus in de hoofdrol. Een aantal van deze boeken is bewerkt voor de televisie, met John Hannah en Ken Stott (vanaf 2006) als vertolker van het personage van Rebus.

Biografie

Ian Rankin komt voor in McCall Smithss boek “44 Scotland Street” uit 2004.

Rankin heeft bekendgemaakt dat hij na het schrijven van zijn laatste Rebus boek, in november 2006, gaat beginnen aan het meerdelige stripverhaal Hellblazer.

Persoonlijk

Ian Rankin woont in Edinburgh met zijn vrouw, die hij leerde kennen op de universiteit en waar hij in 1986 mee trouwde, en hun twee zonen.

Ze woonden een aantal jaren in de wijk Merchiston/Morningside, vlakbij auteurs als JK Rowling, Alexander McCall Smith…Lees verder op Wikipedia