Dvd
Engels

The Flash. Seizoen 1

Grant Gustin (acteur), Blake Neely (componist)
In de reeks:
Doelgroep:
Vanaf 15 jaar
Door een blikseminslag blijkt Barry Allen te beschikken over supersnelheid. Als 'The Flash' bestrijdt hij de misdaad in Central City.
Onderwerp
Superhelden
Titel
The Flash. Seizoen 1
Acteur
Grant Gustin
Componist
Blake Neely
Taal
Engels
Parallelle titel
The Flash
Uitgever
Warner Home Video, 2016
5 dvd-video's
Oorspr. opname
2014
Speelduur
23 x 40 min.
Aantekening
Taalkeuze: Engels, Frans, Duits Ondertiteling: Nederlands, Frans, Engels en Duits voor slechthorenden
EAN
5051888219089

Besprekingen

Eerste seizoen van een Amerikaanse serie (2014) van Greg Berlanti, Andrew Kreisberg en Geoff Johns, gebaseerd op het personage Flash uit de DC Comics, uitgever van strips als Superman, Batman en Wonder Woman. Barry Allen, gespeeld door Grant Gustin (Arrow), is forensisch onderzoeker bij de politie. Na de ontploffing van een deeltjesversneller wordt hij door de bliksem getroffen. Wanneer hij na negen maanden uit zijn coma ontwaakt, blijkt hij superkrachten te bezitten en gaat als 'The Flash' de strijd aan met de misdaad in Central City. De serie is een spin-off van de serie Arrow en speelt zich dan ook af in hetzelfde fictieve universum als Arrow. Steve Wright (SciFiNow, 22-09-’15) geeft 4 sterren: ‘superheroes don’t need to be dark and gritty to be appealing, and here’s further proof to that effect.’ De serie wordt uitgezonden door Fox-tv. Seizoen 2 is gemaakt. Winnaar van de People's Choice Award voor Beste nieuwe serie, IMDb waardering 8,2.

Over Grant Gustin

CC BY 2.0 - Foto van/door vagueonthehow from Tadcaster, York, England

Thomas Grant Gustin (Norfolk, Virginia, 14 januari 1990) is een Amerikaans acteur. Hij is vooral bekend van zijn rol als Sebastian Smythe in de serie Glee en als Barry Allen in The Flash.

Carrière

Gustin maakte in 2009 zijn televisiedebuut, in de serie Glee, waarin hij Sebastian Smythe speelde. Nadat hij in 2013 tweemaal de rol van Barry Allen mocht spelen in Arrow, werd bekendgemaakt dat Gustin het personage opnieuw zou vertolken in de serie The Flash.

Filmografie

Discografie

Prijzen en nominaties