Boek
Nederlands

De keizer wil een schat

Geronimo Stilton (auteur), Loes Randazzo (vertaler), Roberto Ronchi (illustrator)
Op Katten Eiland moet keizer Kattenklauw op zoek gaan naar een schat, want zijn geld is op en het volk heeft er genoeg van. Met gekleurde illustraties. AVI E4. Vanaf ca. 7 jaar.
Leesniveau
AVI E4, AVI 5
Titel
De keizer wil een schat / Geronimo Stilton ; vertaling Loes Randazzo ; ill. door Robert Ronchi [e.a.]
Auteur
Geronimo Stilton
Vertaler
Loes Randazzo
Illustrator
Roberto Ronchi
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Italiaans
Oorspr. titel
Sei in trappola Geronimo Stilton!
Uitgever
Kalmthout: Pelckmans, 2022
116 p. : ill.
ISBN
9789464290448 (hardback)

Besprekingen

Een vermakelijke kinderboek over avontuur en schatzoeken. Op Katten Eiland moet keizer Kattenklauw op zoek gaan naar een schat, want zijn geld is op en het volk heeft er genoeg van. Het boek is in humoristische stijl geschreven en is geschikt voor beginnende lezers op AVI-niveau E4. Met stripboek-achtige, gekleurde illustraties en speelse typografie. Met een bijlage met een quiz, een spel en een knutselproject. Het boek maakt deel uit van de serie: 'Geronimo Stilton'. Geschikt voor lezers vanaf ca. 7 jaar.

Over Geronimo Stilton

CC BY-SA 3.0 - Foto van/door PieterDP

Geronimo Stilton is een kinderboekenreeks, die in Nederland wordt uitgegeven door Uitgeverij De Wakkere Muis en in België door Bakermat en Lannoo.

Serie

De boeken van Geronimo Stilton worden geschreven als autobiografische verhalen, met Geronimo Stilton als ik-figuur. De boeken worden uitgegeven onder de naam Geronimo Stilton, maar zijn gebaseerd op de ideeën van de oorspronkelijke schrijfster Elisabetta Dami. Momenteel worden de boeken echter geschreven door diverse schrijvers in een studio. De reeks wordt door diverse tekenaars geïllustreerd, waaronder Larry Keys, Lorenzo Chiavini, Silvia Bigolin en Lorenzo de Pretto. In Italië is het een van de meest populaire kinderboekenseries. De serie richt zich op kinderen in de leeftijd van 6 tot 12 jaar en verschijnt ondertussen in 35 talen.

De naam van de muis is afgeleid van de Indiaanse held Geronimo, de militaire aanvoerder van de Apachen aan het eind van de 19e eeuw, en …Lees verder op Wikipedia

Suggesties