Boek
Nederlands

Wacht op mij

Gayle Forman (auteur), Willeke Lempens (vertaler)
Andere talen:

Besprekingen

Na de breuk met zijn vriendin Mia zoekt Adam troost in de muziek. Hij schrijft het ene na het andere succesnummer voor zijn eigen band 'Shooting Star'. Met hun nieuwe cd schiet de band omhoog in populariteit. Adam laat het succes gelaten over zich heenkomen. Hij is nog te veel met het pijnlijke verleden bezig. De dag voor de tour van de band loopt Adam doelloos door New York. Tot het moment dat hij Mia's naam in grote letters op de gevel van Carnegie Hall ziet staan. Dan verandert alles. Boeiend geschreven, eigentijds verhaal. Veel sprongen in de tijd door de terugblikken, waarin duidelijk wordt hoe Adam Mia is kwijtgeraakt. Het verschil in karakter tussen Adam en Mia wordt benadrukt in de twee totaal verschillende muziekgenres waarin beiden uitblinken. Maar zowel karakters als muziek zijn ook de bindende factoren. Herdruk met eigentijds foto-omslag. Vervolg op 'Als ik blijf'*, dat in 2014 verfilmd werd, maar het boek kan uitstekend los gelezen worden. Vanaf ca. 15 jaar.

Wacht op mij

In het vorige boek 'Als je blijft' maakten we kennis met Adam en Mia die allebei van muziek houden. Hij houdt van rock en zij van klassiek. Mia's familie verongelukt, zij overleeft het ongeval maar blijft dan ook alleen achter. Hun wegen scheiden: Adam gaat naar New-York en Mia begint met haar revalidatie.
In dit boek zijn er een aantal jaren voorbij gegaan. Adam is een beroemde rockster met een even beroemde band. Hij is echter niet gelukkig. De roem eist ook zijn tol en hij wil ermee kappen. Maar wanneer hij een affiche ziet hangen met een levensgrote foto van Mia die een concert geeft in Carnegie Hall verandert zijn leven. Op enkele ogenblikken flitst zijn jeugd voor zijn ogen voorbij. Hij beslist naar het celloconcert te gaan.
'Wacht op mij' is een roman voor adolescenten. In dit boek ervaren we dat de beide hoofdpersonages niet klaar waren met het verwerken van hun gevoelens voor mekaar. Nu ze mekaar opnieuw tegenkomen, laaien emoties hoog op. Heel veel wordt in vraag…Lees verder