Taal
Engels
Uitgever
Warner Home Video, © 2017
1 dvd-video
Oorspr. opname
2016
Speelduur
122 min.
Aantekening
Taalkeuze: Engels, Frans, Italiaans Ondertiteling: Nederlands, Frans, Grieks
EAN
5051888227510

Besprekingen

Thriller van Gavin O'Connor (Warrior; Miracle) met Ben Affleck (Batman vs Superman; Gone girl) en Anna Kendrick (The Hollars). De zwaar autistische Christian Wolff is een wiskundig genie. Door zijn vader, een militair, is hij getraind in vechttechnieken om hem weerbaar te maken tegen de harde buitenwereld. Christian heeft een baan op een onopvallend accountantskantoor, maar werkt in het geheim voor grote criminele organisaties. Samen met Dana (Kendrick), boekhoudkundig medewerkster bij een roboticabedrijf, ontdekt hij een miljoenenfraude, waarna ze huurmoordenaars achter zich aan krijgen en er steeds meer doden vallen. De recensenten geven maar 2 - 3 1/2 ster. Marco Weijers (Telegraaf 3-11-'16): '(...) O’Connor weet zijn film echter net voldoende te wortelen in de alledaagse werkelijkheid om Christian Wolff serieus te blijven nemen. (...) Dat zijn heel wat ballen om hoog te houden, iets waar de regisseur wonderwel in slaagt. (...) The accountant kijkt dan ook lekker weg, al doorstaat …Lees verder

Over Gavin O'Connor

Gavin O'Connor (Long Island, 1964) is een Amerikaans regisseur, scenarioschrijver en acteur. Hij is de tweelingbroer van filmproducent Greg O'Connor.

Biografie

Gavin O'Connor en zijn tweelingbroer werden in 1964 geboren in Long Island als de zonen van een politieagent. Hij groeide op in Huntington (New York) en studeerde af aan de Universiteit van Pennsylvania. Tijdens zijn studiejaren was hij een succesvolle linebacker voor het universiteitsteam.

Carrière

Film

In de jaren 1990 schreef hij de scenario's voor het toneelstuk Rumblings of a Romance Renaissance en de korte films The Bet en American Standoff.

Zijn grote filmdebuut volgde in 1995 met Comfortably Numb, dat hij samen met Kirby Hayde schreef en zelf regisseerde. Enkele jaren later brak hij door met he…Lees verder op Wikipedia