Een Amerikaanse geheim agent gaat stroomopwaarts steeds dieper Vietnam in met de opdracht een excentrieke officier te vinden en te doden
Titel
Apocalypse now redux
Regisseur
Francis Ford Coppola 1939-
Naar het werk van
Joseph Conrad
Componist
Carmine Coppola
Acteur
Marlon Brando 1924-2004 Martin Sheen Robert Duvall 1931- Laurence Fishburne Dennis Hopper Harrison Ford 1942-
Taal
Engels
Parallelle titel
Apocalypse now
Uitgever
Universal, © 2009 | Andere uitgaven
1 dvd-video
Oorspr. opname
2001
Speelduur
ca. 195 min.
Aantekening
Engels gesproken Ondertiteling: Nederlands Ge-remastered, met 49 min. bijkomende scènes Gebaseerd op Heart of darkness van Joseph Conrad
EAN
5050582724172

Besprekingen

Regisseur Francis Ford Coppola restaureerde en hermonteerde in 2000 samen met editor Walter Murch zijn meesterwerk uit 1979 met toevoeging van niet eerder vertoonde beelden. De speelduur werd uitgebreid met 49 minuten, maar het verhaal is ongewijzigd gebleven. Kapitein Willard (Martin Sheen) krijgt van de CIA de opdracht in het geheim kolonel Kurtz (Marlon Brando) op te sporen in de jungle van Vietnam. Deze dient te worden geliquideerd omdat hij een eigen rijk heeft gesticht. Verder met Robert Duvall, Dennis Hopper en Harrison Ford. Peter van Bueren (Volkskrant 18-10-'01) vindt de toevoegingen 'een verrijking'. Dana Linssen (NRC 17-1-'01): 'Redux [is] (...) meer een universele anti-oorlogsfilm geworden dan specifiek een anti-Vietnamfilm.' Mike Lebbing (De Filmkrant, i): 'Op de keper beschouwd zorgt het extra materiaal ervoor dat er van de surrealistische onderdompeling in Vietnam een sterkere anti-oorlogsboodschap uitgaat dan voorheen.' De dvd bevat geen extra's.

Over Francis Ford Coppola

Francis Ford Coppola (Detroit, 7 april 1939) is een Amerikaans regisseur, filmproducent, scenarioschrijver en wijnboer, voornamelijk bekend van films als The Godfather-trilogie en Apocalypse Now. Coppola wordt beschouwd als een van de belangrijkste regisseurs van het New Hollywood uit de jaren zeventig.

Biografie

Coppola is van Italiaans-Amerikaanse afkomst, de zoon van componist Carmine Coppola en voormalig actrice Italia Pennino. Zijn zus, Talia, werd later onder de naam Talia Shire een bekend actrice. Hij is ook de oom van Nicolas Cage en vader van Sofia Coppola. Coppola werd geboren in Detroit maar groeide op in een buitenwijk van New York. Als kind werd hij getroffen door polio, waardoor hij voor lange periodes aan bed gekluisterd was. Tijdens deze periodes leerde hij poppenspelen en later filmmaken met een 8mm-camera.

Hij studeerde theaterwetenschappen aan Hofstra University, waar hij de teksten…Lees verder op Wikipedia