Boek
Nederlands

Google nooit gebroken hart

Emma Garcia (auteur), Inger Limburg (vertaler)
Als haar verloofde hun relatie verbreekt, besluit Vivienne een website met relatieadvies te beginnen. Langzaamaan beseft ze dat ze eigenlijk verliefd is op Max, haar beste vriend en schouder om op uit te huilen. Wanneer Max verdwijnt, zet Vivienne alles op alles om hem te vinden.
Titel
Google nooit gebroken hart
Auteur
Emma Garcia
Vertaler
Inger Limburg
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
Never Google heartbreak
Editie
1
Uitgever
Amsterdam: Luitingh-Sijthoff, 2013
364 p.
ISBN
9789021807065 (paperback)

Besprekingen

Vivienne Summers krijgt van haar verloofde te horen dat het huwelijk niet doorgaat. Ze zou eraan moeten gewend zijn, want het is al de derde keer dat de knappe en zeer rijke Rob haar dit aandoet. Dapper besluit zij hém te verlaten. Ze is er immers zeker van dat hij snel met hangende pootjes bij haar terugkomt. Na een maand stilte, veel wenen en veel klagen bij haar vriendin Lucy, komen er barsten in haar vertrouwen. Dan volgt de genadeslag: Rob heeft iemand anders en het is een beeldschoon meisje. Viv stort in. Ze blijft jammeren, huilen en het geduld van vriend en vijand op de proef stellen met het beschrijven van haar gebroken hart, meestal terwijl ze zich laveloos drinkt. Zelfs Lucy begint er een beetje genoeg van te krijgen, vooral omdat zijzelf mannen als een middel tot een nachtje onschuldig plezier ziet. Bij één man klopt Viv nooit tevergeefs aan: bij Max, de kunstenaar en jeugdvriend. Hij biedt een luisterend oor, een brede borst om op uit te huilen en een fles pinot noir om l…Lees verder
Nadat haar verloofde Rob voor de derde keer een einde aan hun relatie heeft gemaakt, is het hart van Vivienne (ik-personage) gebroken. Helemaal wanneer ze ontdekt dat hij al snel een nieuwe vriendin heeft. Vivienne besluit een website op te zetten, waarop lotgenoten terechtkunnen voor relatieadvies. Ondertussen merkt ze dat ze meer begint te voelen voor haar beste vriend Max. Vlotgeschreven en komische roman, die alle ingrediënten bevat van een goede chicklit. Het dynamische liefdesleven van het hoofdpersonage is vermakelijk op papier gezet en de personages zijn herkenbaar. Deze geslaagde debuutroman heeft een open einde, wat ruimte biedt voor een vervolg. Kleine druk.